Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Yokohama SuperCup indtog Grand Prix scenen

Yokohama
SuperCup 

03/09/14 
Yokohama

Yokohama SuperCup fik til Grand Prix Danmark igen vist at det er en klasse med meget stor bredde, da der igen kom nye folk på podiet. Og når det så er sagt, så må man også sige, at Martin Andersen efterhånden har taget den øverste podieplads så mange gange, at man næsten forventer, at han skal derop – og det gjorde han så 3 ud af 3 gange denne weekend
 

En af de nye på podiet denne gang havde samtidig sæsonpremiere i SuperCup og det var Bjarne Jensen, der på fornemste vis kørte sig til 2. pladsen i heat 1. Bjarne startede som 4’er, og han kørte forbi så prominente folk som Jacob Mathiassen og Nicki Kristensen, så det var en ganske flot præstation. Jacob Mathiassen tog den sidste podieplacering i heat 1.


I heat 1 viste Bjarne Jensen (nr 11), at han kan være med i toppen af feltet ved ganske flot kørsel, hvor han bl.a. vandt en flot duel med Jacob Mathiassen (nr 10).
(Foto: Keld Dohm)

I heat 2 var det Christian Mørup Rytters tur til at have debut på podiet i SuperCup, da han tog 3. pladsen i heatet. Christian har hele sæsonen ligget i midten af feltet med en 5. plads som hidtil bedste placering, så det var en meget glad mand der indtog podiet. I tidtagningen var ”Rytteren” dog ved at sætte hele weekenden over styr, da en oversatsning på vej ind på langsiden betød et møde med autoværnet, med buler og et ødelagt forhjulsophæng til følge. Nu kører Christian i en Polo, som er den mest anvendte bil i klassen, og med hjælp fra kollegaer og konkurrenter blev der fundet og lånt reservedele, og med en stor indsats fra mekanikkerne kom bilen ud og køre. Det viser bare, at nok er man konkurrenter i Yokohama SuperCup, men er en konkurrent i vanskeligheder så gør man alt for at hjælpe ham.


Christian Mørup Rytter tog sin første podie placering i heat 2.
(Foto: Keld Dohm)

Til heat 3 skulle Jan Petersen i Honda S2000 starte forrest, og det udnyttede han på fornemste vis, og fik hurtigt et pænt hul til resten af feltet. Nede i feltet skulle Martin Andersen kæmpe sig op fra en startplacering som nummer 8, og en overgang så det faktisk ud til at det skulle lykkedes Jan at lave et stort nok hul til, at Martin ikke kunne nå ham. Men Martin var hurtigst, og med omgangstider der konsekvent lå 2-3 sekunder under Jans tider, så blev han alligevel hurtigt indhentet og overhalet. Med næsten 6 sekunder ned til Nicki Kristensen på 3. pladsen kørte Jan dog en sikker og komfortabel 2. plads hjem. Udover at det var Jans første podie placering, så var det samtidig første afdeling hvor Jan havde en weekend uden tekniske vanskeligheder med bilen, måske derfor lykkedes det først at komme på podiet denne gang.


En glad Jan Petersen tog sin første Podie placering i Yokohama SuperCup.
(Foto: Keld Dohm)

Indtil nu i år har der været 13 forskellige kørere på podiet i Yokohama SuperCup, og det bekræfter, at det overordnet set er en klasse med meget stor jævnbyrdighed, og det er med til at give god underholdning. I det samlede klassement er Martin Andersen dog helt suveræn, og der skal ske noget helt ekstraordinært hvis ikke han skal løbe med titlen i år, men der er stadig stor kamp om de næste pladser.

Ligesom tidligere bliver der lavet en halv times TV program fra Yokohama SuperCup fra Grand Prixet, og det samme vil der blive gjort til de 2 sidste afdelinger. Følg med på både klassens hjemmesiden: www.supercup.dk og på klassens facebookside, her vil der komme opdateringer om hvor og hvornår man kan se TV programmet.

Næste gang Yokohama SuperCup skal på banen igen er til Yokohama Finalen den 27. og 28. september på Jyllandsringen, og så bliver det spændende om der skal flere nye ansigter på podiet.

SuperCup, www.supercup.dk Keld O. Dohm


Læs mere om:
 • Jyllandsringen
 • 31/08/14 - Jyllandsringen - Yokohama SuperCup
 •  
   

  Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     D4 Enterprise Solutions