Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Rallycross - DM

Vandglat semifinale i Rally Cross & Cross Kart

Rallycross - DM 
28/08/14 

Point-sultne kørere samt regnbyger i DM-semifinalen gjorde FTZ Rally Cross Himmerland til en spændende oplevelse for både publikum og DM-startfeltet i Rally Cross (RC) og Cross Kart (CK).
 


MNJ’eren: Jakob Pedersen knækkede en trækaksel i A-finalen, og måtte kæmpe indædt for at undgå buler under pirouetten.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Første kvalifikationsrunde var præget af silende regn, oplyser løbsleder Finn Knudsen. - Deltagernes evner bag rat og gearstang blev derfor udfordret kraftigt samtidig med, at de ikke-forreste RC-kørere kæmpede med at få udsigt gennem en yderst snavset forrude. Hos Cross Kart’erne fik deltagerne mudderet dog lige ind på kroppen og op i styrthjelmen.

Regnen stilnede af efterhånden som DM-semifinalen skred frem, og A-finalerne blev afviklet på næsten tørt underlag.


Nordjyden Morten Kok Nielsen jonglerer med rat og gearstang i stedet for det daglige job som gourmet-kok.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Et godt engelsk motorsports-udtryk blev sandheden for MNJ’eren Allan Jørgensen i den tunede SUPER 2000: TO FINISH FIRST – YOU FIRST HAVE TO FINISH, fortsætter Finn Knudsen. - Han fik etableret et flot forspring til konkurrenterne i A-finalen, men i allersidste sving hoppede venstre forhjul af raceren. Allan Jørgensen kæmpede herefter med at holde sin Opel Corsa på asfalten, for det var faktisk muligt for ham at fighte over målstregen på éet forhjul, men det håb forsvandt hurtigt ud i sikkerhedssandet.


Den pludselig hjulløse Opel Corsa smuttede ud i sikkerhedssandet og Allan Jørgensen ærgrede sig derfor gul og grøn.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Modsat almindelige gadebiler kører de fleste RC-teams med en såkaldt spærre funktion i gearkassen, som forhindrer hjulspind på et ikke belastet hjul.


Den pludselig hjulløse Opel Corsa smuttede ud i sikkerhedssandet og Allan Jørgensen ærgrede sig derfor gul og grøn.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

DM-stillingen i SUPER 2000 var ellers blevet yderst åben, fordi den førende: Rune B. Staudt (MNJ) i Renault Clio for inden var udgået med en defekt motor.


Rune B. Staudt udlagde hvidt røgslør og udgik af FTZ Rally Cross Himmerland.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I SUPER 1600 var den rutinerede EM-kører: Ulrik Linnemann besøg med sin Peugeot 208’er. Nordjyden svorede revanche fra baneudvidelses-racet i forsommeren, hvor MNJ’eren udgik med et punkteret forhjul.

Ulrik Linnemann hjemkørte en populær sejr foran den nykårede danske mester: Daniel Svenningsen (Honda Civic) fra Vendsyssel samt klubkammeraten: Jacob Schnoor i Peugeot 106 Kit Car.


EM-køreren: Ulrik Linnemann hjemkørte en sikker sejr på hjemmebane i FTZ Rally Cross Himmerland.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I den potente - tunede - SUPERNATIONAL med motorer over 2 liter fightede Jens Steffensen (MNJ) sig frem til en foreløbig DM-bronzeplacering. Nordjyden skal nu kæmpe med Peder T. Jensen i Volvo 240 om sølvet ved DM-finalen på NisseRingen ved Næstved. DM-førende: Tov Kaasin fra Norge i Subaru Impreza STi udgik med en defekt motor.


Jens Steffensen fightede sig gennem regnen og hjem til en foreløbig DM-bronzeplacering i SUPERNATIONAL.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I FTZ Rally Cross Himmerland blev der også gået til vand-makronerne i Cross Kart. MNJ’erne var med helt fremme, og fik derfor både gode og sursøde oplevelser.

I 125 ccm.-klassen (CK 125) var Tobias Daarbak (MNJ) urørlig, og hjemkørte sit fjerde DM i streg inden DM-finalen på Sydsjælland. Her pønser klubvennen: Lucas B. Staun på at score DM-sølvet.


Tobias Daarbak fejrede sit fjerde DM i streg.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I CK 250 har Oliver B. Larsen fra MNJ kørt meget i både Norge og Sverige i 2014. På hjemmebane udgik ”globetrotteren” med en teknisk defekt, fordi han gik tør for brillebeskyttere, og derfor blev udelukket for at køre uden briller.


Casper B. Larsen fik vist flaget inden udelukkelsen i A-finalen.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I CK 650 udgik den foreløbige DM-toer: Søren Jelsbak med en defekt motor, og skal nu fighte om DM-sølvet sammen med DM-vinderen 2013: Dennis Munch. Også i CK MINI er MNJ’eren: Nicklas Lau med helt fremme, hvor den endelige DM-toer bliver en kamp mod nordmanden: Emil Bujordet.


Dennis Munch scorede en treer i A-finalen ved FTZ Rally Cross Himmerland, og satser nu på DM-sølvet i CK 650.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

MNJ ser nu frem til løbsweekenden: 4. og 5. oktober 2014, som ud over den traditionelle DM-revanche hos Folke Race også for første gang byder på DM-revanche for Rally Cross og Cross Kart.

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 24/08/14 - Nysum - Crosskart
  • 24/08/14 - Nysum - Rallycross - DM
  •      ASETEK SIMSPORTS