Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ricciardo vinder i Belgien

Formel 1 
24/08/14 

Mercedes kørerne falder over hinanden
Opdateret

Det var klassisk Formel 1 på Spa. God start, god slutning og så er der midterstykket der mere gik på at positionere sig til afslutningen. Sådan skal det være. Og når vi så faktisk får den gode afslutning er det mere end bare acceptabelt at midten af løbet er lidt taktisk.
OPDATERING:
Magnussen straffet - sendt ned på 12 pladsen.
 

Dramaet startede sådan set inden løbet. Da 21 biler trillede ud på opvarmningsomgangen, blev den 22. stående. Det var Fernando Alonso, der med en 4. plads i kvalifikationen, var usædvanligt langt fremme. Heldigvis kom han dog i gang, og det så hurtigt, at den bagerste bil endnu ikke var kommet forbi ham. Og når man ikke er bagerst, må skal man indtage sin oprindelige placering.

Men problemerne var ikke slut for spanieren. Grunden til at han kom i gang igen var at mekanikerne pillede ved hans bil. Og det var en overtrædelse af reglerne. Sådan set ikke at de pillede ved bilen, men at de var på banen - de blev der nemlig da alle andre mekanikere forsvandt inden omgangen blev sat i gang. Det kostede i sidste ende Alonso en 5 sekunders stop&go.

Forrest i feltet havde vi, som vanligt, to Mercedes racere - med Rosberg på pole og Hamilton som den hurtigste hen mod første sving. Ikke nok med det, så fik Vettel endda mast sig ind mellem de to grå racere og lagde endda pres på Hamilton hen ad langsiden. En så offensiv Red Bull så tidligt i løbet har vi ikke set længe. Men at presse var ikke nok for den snart forhenværende verdensmester. Angribe ville han også, så det gjorde han, men oversatsede, kørte af banen, men kom ind igen. Men han havde mistet placeringer og momentum og derfra spillede Vettel igen andenviolin til Ricciardo.

På anden omgang var Hamilton igen under pres, dennegang fra teamkollega Rosberg. Den finske tysker gik på ydersiden af Hamilton hen ad langsiden og de fulgtes pænt gennem første del af svinget for enden af langsiden, inden det gik galt på vej gennem den anden del af svinget. Hamilton lå stadig forrest og tog sin linje, problemet var bare at Rosberg allerede var i linjen. Rosberg fik ødelagt sin frontvinge, mens Hamilton punkterede. Englænderen stormede tilbage til pitten på tre dæk, men det var nok der det for alvor gik galt og han fik ødelagt noget af bunden på bilen. Resten af løbet beklagede han sig vældigt, og bare det faktum at han blev liggende nede som nr. 16 - 17 stykker beviste, at der var noget om snakken.

Rosberg kunne holde førstepladsen, men endte med et længere pitstop for at få en ny vinge - og sidste ende, var det måske det, der kostede sejren. Ricciardo fik smækket sin tyr i front og der blev han, med en pitstops undtagelse, resten af løbet. Mod slutningen kom han ellers næsten under pres. Med syv omgange tilbage lå Rosberg på en komfortabel 2. plads, men det var ikke nok for Mercedes. Et løb er et løb og et løb skal vindes. Så de hev Rosberg i pit, gav ham fire nye sutter og sendte ham ud på en 4. plads, med Bottas og Raikkonen mellem sig selv og Ricciardo. Da han havde fået varme i dækkene gjorde han kort proces og overhalede dem begge på ca. en halv omgang. Og så gik jagten på Ricciardo ind. Men det lykkedes ikke rigtig at fange ham, men al ære og respekt til Mercedes og Rosberg for faktisk at gøre forsøget. Tidligere på sæsonen ville det være lykkedes, så det her tjener også til at illustrere at kampen er tættere nu end tidligere.

Valtteri Bottas vandt de internt finske opgør om 3. pladsen, da han kom forbi Raikkonen, der havde en langsommere bil og ældre dæk. Men alligevel årets hidtil bedste præstation af den tidligere finske verdensmester.

Men det mest intense i løbet var kampen om 5. pladsen. Mod slutningen var det Kevin Magnussen der lå der, efter et generelt fornemt løb. Bag sig havde han en erfaren og aggressiv Fernando Alonso bag sig. Ferrari køreren angreb, McLaren køreren afviste. Bag dem nærmede Button og Sebastian Vettel sig. Foran dem var er en Marussia og en Caterham. Den første kørte næsten af banen for at give plads, mens den anden blev liggende foran dem hele vejen gennem Eau Rouge. Så angreb Alonso og mens Magnussen forsvarede sig, angreb Button. Muligvis skiftede danskeren bane et par gange i stedet for en - i skrivende stund er dommerne ved at kigge på sagen. Men på banen fortsatte han med at holde de tre mestre bag sig. Vettel kom forbi Button og Alonso. I hårnålen prøvede han at komme forbi Magnussen, og foretog et lille drej i rattet for at sige "skrid" til Magnussen. Men McLaren køreren virkede ligeglad og forsvarede sig pænt, mens Alonso så ramte ind i Vettels bagdæk. Der skete intet med tyskeren, der på vej ned mod Eau Rouge nu kom forbi danskeren. Alonso fik smadret sin frontvinge og måtte vige for Button.

Perez og Kvyat tog de sidste pointplaceringer. I VM har Rosberg nu 29 points forspring til sin holdkammerat. Daniel Ricciardo ligner mere og mere en mand der skal afrunde top 3 i VM i år. Men vigtigst af alt - Mercedes kan slåes - ikke bare sådan, men med hård arbejde og kun en lille smule held, kan det lade sig gøre at vinde over Mercedes.


Efter løbet kiggede dommerne på Magnussens kørsel og besluttede at han i kampens hede havde tvunget Alonso af banen. Han får derfor 20 strafsekunder lagt til sin tid. Det flytter danskeren ned på 12 pladsen, mens Hülkenberg arver en 10. plads.
Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 24/08/14 - Spa-Francorchamps - Formel 1 - FIA F1
  •