Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Wunderkind Wittmann - Den ellers evige toer viste sig at være urørlig under både kvalifikation og i løb

DTM 
17/08/14 

DTMI en af de første artikler vi bragte om DTM, denne sæson, nævnte vi den unge Marco Wittmann - vi fremhævede ham som en man skulle holde øje med i sæsonen. Wittmann har af eksperter været anerkendt for sit talent i mange år, men han har altid ligget under for sine hold-"kammerater". Men i denne sæson kan han måske skrive sig ind i historien som den mest suveræne DTM-mester nogensinde.
 

Efter lørdagens kvalifikation var der nok mange der tænkte sit. Hvad i alverden er det den unge tysker egentlig kan bag rattet, som alle de andre BMW-chauffører ikke kan? For med hele syv Audier i top-ti og over et sekund til nærmeste mærkekollega - hvor fire andre BMW'er i teorien burde have de samme vilkår - så sørgede Marco Wittmann ene mand for en lille fest i München-teltet inden søndagens løb.


Wunderkind Wittmann
(Foto: Natascha Theisen)

Marco Wittmann kom fint fra start og lagde med det samme lidt afstand til de øvrige. Det viste sig hurtigt at være fornuftigt, da der ikke blev givet ved dørene her efter ferien. Timo Scheider blev påkørt kort inde i løbet og var blot passager i egen bil, da han bliver skubbet hele vejen ind i en sagesløs Nico Müller - begge ender med at måtte udgå. Pitstoppene kom hurtigt i den første del af pitstop-vinduet for de fleste, og der var som altid stor forskel på prime- og options-dækket. Knap halvvejs i løbet kunne man se, hvordan "det gule tog" (DTM-slang for en gruppe på options-dæk) begyndte at indhente det tabte efter at have kørt den første del på prime-dækket. Det gik blandt andet ud over Farfus, der på mange måder havde en horribel weekend. For i et hårdt kørt løb blev han nærmest fejet af banen af en Stuttgart stjerne-..... Det resulterede i et delvist defekt køretøj. Og ydmygelsen blev total da selv Vitali Petrov kunne følge med - så ved man det er tid at parkere bilen i garagen.


Her bliver det tæstet om Audi-karroseri-dele egentlig også kan passe på en BMW - eller omvendt?
(Foto: Natascha Theisen)

Stefan Reinhold må siges at være lykkedes med sine to unge talenter i denne sæson. Sidste år havde han den tidligere master Martin Tomschyck under sine vinger - og den historie kender vi jo alt for godt. Men disse to "no-bodys" har virkelig været en helt anden succeshistorie. Og det må også være fantastisk for Wittmann efter relativt mange sekundære masterskabs-placeringer i relativt prestigefyldte motorsports-klasser, endelig, at ende øverst. For eksempel tabte han Formel 3 mesterskabet til Edoardo Mortara for nogle år siden - men i år er det vist Wittmann der ler sidst! Audi må siges at være de helt store tabere, da de startede med hele syv biler i top-ti. Der var kun to tilbage da det ternede flag faldt. Nå ja, det var da ganske vist som "first og second loser" - men der vist kun en mand de snakker om i Eifel Bjergene. Stuttgart-racerne gjorde sig mest bemærket for deres deltagelse i spektakulære uheld.

NavnTeamGap
Marco Wittmann (DE)BMW Team RMG
Mike Rockenfeller (DE)Audi Sport Team Phoenix1.286
Edoardo Mortara (IT)Audi Sport Team Abt12.019
Paul di Resta (GB)Mercedes AMG12.815
Daniel Juncadella (ES)Petronas Mercedes AMG13.717
Christian Vietoris (DE)Original-Teile Mercedes AMG24.918
Maxime Martin (BE)BMW Team RMG28.921
Martin Tomczyk (DE)BMW Team Schnitzer38.521
Robert Wickens (CAN)FREE MAN'S WORLD Mercedes AMG43.197
Pascal Wehrlein (DE)gooix Mercedes AMG45.377
Adrien Tambay (F)Audi Sport Team Abt48.071
Bruno Spengler (CAN)BMW Team Schnitzer49.834
António Félix da Costa (P)BMW Team MTEK50.150
Joey Hand (USA)BMW Team RBM50.955
Jamie Green (GB)Audi Sport Team Rosberg52.771
Gary Paffett (GB)EURONICS Mercedes AMG57.056
Timo Glock (DE)BMW Team MTEK58.577
Vitaly Petrov (RUS)Mercedes AMG+ 1 omg
Augusto Farfus (BRA)BMW Team RBMDNF
Nico Müller (CH)Audi Sport Team RosbergDNF
Timo Scheider (DE)Audi Sport Team PhoenixDNF
Miguel Molina (E)DNF


Podiet efter et hårdt kørt løb
(Foto: Natascha Theisen)

Der er desværre næsten en hel måned til det går løs igen i DTM-serien. Her bliver det på den smukke Zandvoort-bane i Holland. Men Wittmann kan egentlig holde ferie helt hen til afslutningsløbet på Hockenheim og stadig møde op med et forspring på mindst ti point - uanset hvad. Vi tør i hvert fald godt sige at mesterskabet lander i München i år.

Michael Nygaard Pedersen

Læs mere om:
  • Nürburgring
  • 17/08/14 - Nürburgring - DTM
  •