Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup

Uheld på uheld for Christina Nielsen på Road America

Porsche
Carrera Cup 

12/08/14 

Det blev absolut ikke den weekend Christina Nielsen havde ønsket i hendes Porsche 991 GT3 fra NGT Motorsport, da sjette afdeling af Porsche GT3 Cup Challenge USA blev afviklet på Road America i weekenden. Udover afdelingens normale to løb, skulle der også køres et tredje løb, som erstatning for et aflyst løb på Lime Rock tidligere på sæsonen.
 

Med tre løb på den udfordrende bane så Christina det som en stor mulighed, for at avancere fra hendes sjetteplads i stillingen og nærme sig målsætningen om en top tre placering i mesterskabet. Men weekenden udviklede sig langt fra som forventet. Bilen var ikke hurtig nok i træning og tidtagning og fejlen på bilen blev desværre først fundet efter kvalifikationen.


(Foto: Grand Solutions)

Christina startede første løb fra syvende startposition. Fra denne position var der masser af TV-tid til Christina, der var involveret i nogle gode dueller, hvor hun fik vist masser af mod og talent i forsøget på at køre sig frem i feltet. Det 45 minutter lange løb blev dog præget af mange perioder med safetycar og efter en restart fik Christina et hjulpar uden for banen og faldt tilbage på sjettepladsen. Efter endnu en restart efter safetycar, og med kun to omgange tilbage, ramte Christina en konkurrent, hvilket ødelagde køleren på Porschen og hun måtte trille ind til siden.

I weekendens andet løb fik Christina igen vist sit talent. Hun lavede en god start og var oppe på tredjepladsen, men som løbet skred frem gav dækkene op og det var en skuffet Christina, der måtte køre over målstregen på en femteplads.

Tredje og sidste løb, der blev afviklet natten til mandag dansk tid, var ikke mange omgange gammelt før det var slut for Christina, der ellers lå på en lovende fjerdeplads og var i kontakt med de tre biler foran. Et forhjulsophæng knækkede uden varsel og hun måtte efter kun fem omgange køre i pit og skuffet se til, medens konkurrenterne tog flere point til mesterskabet.


(Foto: Grand Solutions)

”Jeg er dybt skuffet” sagde Christina Nielsen efter løbet. ”Jeg havde virkelig sat næsen op efter meget mere. Det var en bane der med sine udfordrende sving passede godt til mig, men desværre gik det slet ikke som forventet. Sådan er motorsport desværre en gang i mellem. Det må man forsøge at lære af og komme videre. Lørdagens løb var kaos. Ved en restart tidligere i løbet blev jeg overhalet, så ved sidste restart var jeg meget opmærksom på konkurrenten bag mig og da jeg kiggede i spejlet i et splitsekund bremsede Colin Thompson op foran mig og jeg ramte ham lige som løbet blev givet frit igen. Det ødelagde køleren og løbet var færdigt. I weekendens andet løb lå jeg på en tredjepladsen, da der blev problemer med det ene dæk og jeg matte bare forsvare mig så godt som jeg kunne, men faldt tilbage på en femteplads. Til weekendens tredje og sidste løb så det rigtig godt ud. Min fart var rigtig god og jeg var meget tæt på de tre foran mig, men pludselig på baglangsiden begyndte bilen at ryste og da jeg skulle bremse kunne jeg slet ikke stoppe. Forhjulsophænget var knækket og jeg måtte trille tilbage til pitten”.

Næste løb for Christina bliver den 14. september, hvor hun på Paul Ricard i Frankrig kører sit andet løb i IMSA Performance Matmut Racings Porsche i den hurtige GTE klasse i den Europæiske Le Mans Serie.

www.christinanielsenracing.dk

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Road America
  •