Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Efterårssæsonen starter i bakkerne

Yokohama
1600 Challenge 

10/08/14 
Yokohama

Efter halvanden måneds sommerferie vender Yokohama 1600 Challege tilbage til asfalten i den kommende weekend.
Ring Djursland ligger asfalt til, når de indtil videre 20 tilmeldte kørere skal forsætte kampen om det officielle DIF Danmarksmesterskab samt Rookie- og Oldboysmesterskaberne.
 

Morten Jespersen har lagt sig i front af mesterskabet, efter en næsten perfekt forårssæson. Han har kørt 135 ud af 150 mulige point hjem på kontoen, og har stået på podiet 5 ud af 6 mulige gange – og det løb, hvor han ikke sluttede på podiet, sluttede han 4’er!


Morten Jespersen har haft den stort set perfekte forårssæson i den nye Peugeot 208
(Foto: CN Photo)

Han er forfulgt af hele 4 mand som ligger utrolig tæt pointmæssigt. Debutanten Ole Petersen og det noget mere erfarende Karsten Olsen ligger med samme pointantal på 2. pladsen, og Jonas Lynge og Carsten Rasmussen ligger begge lige efter, indenfor de næste 5 point.

I Oldboysmesterskabet har Carsten Rasmussen taget en 8 points føring foran Michael Scharstein. Herefter kommer der et lille pointmæssigt hul ned til Jimmy Bob Søgaard Jensen og Rudi Larsen som ligger a point på 3. pladsen. Men ikke længere væk end, hvis de forankørende får en dårlig weekend, kan de hurtigt ånde dem i nakken igen.

Ole Petersen har vist imponerende kørsel i hans debutsæson. Ikke kun i det generelle mesterskab, men han har også taget en 19 points føring i Rookiemesterskabet. Her er der til gengæld stor kamp om 2. pladsen. Lige nu indtages den af Andreas Top Jensen, men Brian Johannesen ligger kun få point bag. Mads Hedegaard Frederiksen og Niklas Voetmann har på det seneste også vist rigtig god fart, så de kan også hurtigt komme til at snakke med om medaljerne i det mesterskab.


Carsten Rasmussen er enten sluttet 3’er eller 8’er ved alle løbsweekender indtil nu. En gang har han taget podiepladsen i løb 1 og to gange var det i løb 2
(Foto: CN Photo)

Hvis vi kigger lidt på succesballasten, så har både Ole Petersen og Morten Jespersen 90kg med, mens Jonas Lynge får 50kg med i passagersædet. Carsten Rasmussen beholder de 30 kg, som han har kørt med i de 2 foregående afdelinger. Karsten Olsen har optjent 20kg, og Tue Nielsen og Dennis Bannergaard skal hver have 10kg med i bilen.

Forårsløbet på Ring Djursland var totalt domineret af Steffen Petersen, som kiggede forbi til det ene løb, og han stiller ikke op denne weekend. Derved er det pludselig meget åbent med hvem der så skal tage sejren.

Morten Jespersen fik sig kørt på podiet selvom han havde 100kg succesballast med, men både Carsten Rasmussen, Dennis Bannergaard, Karsten Olsen og Kasper Nybo viste også rigtig god fart, og snuste rundt på eller omkring podiepladserne. Og så skal man jo heller ikke afskrive Ole Petersen, selvom han har 90kg med.

Men det er før set, at der kommer nogle overraskelser i det tætte Yokohama 1600 Challenge felt.


Ole Petersen har vist imponerende fart i hans debutsæson – både generelt og i Rookiemesterskabet
(Foto: CN Photo)

Yokohama 1600 Challenge har som nævnt allerede gæstet Ring Djursland en gang i år, men siden da har banen fået helt ny asfalt. Så det bliver spændende at se hvilken indflydelse at det evt. får på resultaterne og omgangstiderne denne weekend.

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende:

Lørdag 16. august
Træning 09.30-09.50
Kvalifikation 12.50-13.10

Søndag 17. august
Løb 1 08.00-08.20 - 15 min. + 1 omgang
Løb 2 11.35-11.55 - 15 min. + 1 omgang

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 17/08/14 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: