Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen ramt af sejrsfeber

SportsCar
Championship 

14/07/14 

Mens Tyskland og Argentina kæmpede om VM i fodbold, scorede Jan Magnussen og Antonio Garcia helt fænomenalt sæsonens fjerde sejr i det amerikanske Tudor USCC mesterskab.
 

— Efter tre sejre i træk turde Corvette-duoen Jan Magnussen og Antonio Garcia næsten ikke håbe på endnu en sejr, da sjette afdeling af det amerikanske TUDOR-mesterskab blev afviklet søndag aften dansk tid på Mosport i Canada. Men sejrede — det gjorde de!


(Foto: Jan Magnussen Racing)

— Jeg er så stolt af at være en del af det her, lød det fra Jan Magnussen efter for fjerde gang i sæsonen at have sprøjtet med champagne fra øverste podium.

Danskeren startede løbet fra en andenplads i GTLM-klassen og jagtede i næsten en time en tydeligt presset Kuno Winther i Dodge Viper #93, før denne pludseligt måtte undvige en BMW, røg udenfor banen og gav føringen videre til Jan Magnussen.

Jan Magnussen kørte herefter i pit og overlod bilen til sin makker Antonio Garcia, som hurtigt genvandt førstepladsen. Denne position formåede spanieren at beholde resten af løbet, og hele tiden med et pænt hul ned til den sultne Viper.

— Det var Corvette Racing, når det er bedst. Vi tog kontrollen over løbet og lagde afstand til konkurrenterne, lavede to perfekte pitstop og holdt os udenfor problemer, forklarede Jan Magnussen.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

Det to timer og tre kvarter lange løb blev i øvrigt afviklet helt uden gule flag, hvilket var med til at bevare dynamikken og spændingen fra start til slut.

Både i prototypeklassen og i den mindre GTD-klasse blev der kæmpet hårdt om føringen, men i GTLM-klassen syntes Magnussen og Garcia altså at være urørlige, og ved det ternede flag havde Corvette #3 et pænt forspring på godt 11 sekunder.

— Vi fik en skidt start på sæsonen, både på Daytona og på Sebring, hvor teknikken ikke fungerede optimalt, men siden er alt gået perfekt, lød det fra Jan Magnussen.

— Ingeniørerne har truffet de rigtige beslutninger og gjort et fantastisk stykke arbejde, og bilen blive bare bedre og bedre. Jeg er så glad for den succes, vi oplever i øjeblikket og det er fedt at kunne blive ved med at give sejre til teamet.

Med weekendens sejr i Canada øger Jan Magnussen og Antonio Garcia føringen i kørernes mesterskab i TUDOR United SportsCar Championship og ligger med 190 point nu 19 point foran de nærmeste konkurrenter fra BMW og Viper.

Søsterbilen, Corvette #4 med Oliver Gavin og Tommy Milner havde et knap så tilfredsstillende løb på Mosport. Duoen sluttede på 7. pladsen og rykkede således ned på en 5. plads i kørernes mesterskab.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Antonio Garcia
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Mosport Park
  • 13/07/14 - Mosport Park - SportsCar Championship
  •