Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Forsvaret af topplacering lykkedes

Yokohama
1600 Challenge 

09/07/14 
Yokohama

Omotorsport og Karsten Olsen havde rigtig meget at køre for til den 3. afdeling af Yokohama 1600 Challenge.
Der stod nemlig K. Olsen udfor 2. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet, hvilket gav gode minder om fortidens bedrifter i Rallycross feltet.
 

Anden afdeling var blevet kørt ca 1 måned tidligere på Ring Djursland, og her lykkedes det for Karsten at erobre asfaltbanekarrierens første podieplads, her i starten af hans 2. sæson på ren asfalt.


(Foto: CN Photo)

Derfor var teamet også meget fortrøstningsfulde forud for weekenden på Padborg Park, hvor 3. afdeling skulle køres.

Dog var der lige 50kg succesballast der skulle slæbes med rundt på banen, grundet successen ved det tidligere løb.

Lørdag morgen hang tunge regnskyer over banen, dog uden at give det helt store fra sig. Men banen var alligevel lidt våd, da de 23 biler trillede ud på banen. Her viste Karsten også evnen til hurtigt at få sat en tid, inden at sluserne for alvor åbnede midt i træningen. Herefter var det bare at køre i pit, da det ikke gav meget mening at køre rundt på den spejlglatte bane.

Vejret ændrede sig heldigvis til noget mere positivt solskinsvejr omkring middagstid, og da kvalifikationen skulle køres 14.30, var banen i perfekt beskaffenhed.

Omgang for omgang blev tiderne forbedret, og med 3 minutter tilbage af kvalifikationen satte i den koksgrå Peugeot 207 med nummer 9 på siden hans bedste omgang. Det rakte til 8. bedste tid, hvilket nok skyldtes de manglende omgange i træningen med 50kg i ballastkassen, hvilket helt klart kunne mærkes på bilen.


(Foto: CN Photo)

Programmet stod på en rigtig tidlig start søndag morgen, hvor heat 1 skulle køres allerede klokken 9.15.

Karsten Olsen kommer dog rigtig godt afsted, og allerede på 1. omgang er han helt oppe på 4. pladsen. På 4. omgang var han endda lige kortvarrigt oppe at snuse til 3. pladsen, men efter en næsten løbslang kamp med Jonas Lynge, må han tage til takke med en 4. plads.

Men også 4. pladser giver rigtig gode point til mesterskabet, samt 5. startposition til heat 2. Så der var stadig masser af smil og godt humør hos teamet fra Låsby.

Ligeså godt som starten på heat 1 var forløbet, tilsvarende skidt forløb starten på heat 2. Der var hård kamp på 1. omgang, hvilket betød at Karsten fik en puf bagi, og røg helt ned på 8. pladsen. Det betød så at bagkofangeren senere i heatet valgte at forlade bilen, men det havde heldigvis ikke nogen effekt på resten af bilen.


(Foto: CN Photo)

På sidste omgang lykkedes det ham at få sig kæmpet op på 7. pladsen, og kunne føje 14 point mere til den samlede pointstilling.

Da alle pointene var blevet talt op, kunne Omotorsport konstatere at der i alt var kommet 32 point på kontoen denne weekend. Der var dog 1 kører som havde scoret lidt flere point og derved smuttede op på 2. pladsen i mesterskabet – dog med samme pointantal som Karsten Olsen.

Weekendens resultater betyder også at teamet kan pille 30 kg ud af bilen, og nøjes med at montere 20kg succesballast til næste løbsweekend.

Nu holder teamet sommerferie indtil 16. august, hvor sæsonen genoptages på Ring Djursland.

Omotorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Karsten Olsen
  • Padborg Park
  • 29/06/14 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: