Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Lørdag aften = Låsby tur-retur

Yokohama
1600 Challenge 

08/07/14 
Yokohama

Brian Johannesen og Omotorsport havde for første gang kendt asfalt under hjulene.
Den 3. afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev nemlig kørt på Padborg Park, hvor Brian tidligere i år tog sin banelicens.
 

Siden sæsonstarten har køreren fra Låsby fået mere og mere fart i bilen, og ved det seneste løb på Ring Djursland var det kun gearkassekvaler som forhindrede yderligere fremgang.


(Foto: CN Photo)

Teamet havde siden sidste løb brugt tiden på at få gearkassen renoveret, da den satte sig fast i 3. gear midt i heat 1 og derfor ikke kom til start i heat 2.

Inden weekenden på Padborg Park startede, lå Brian på 2. pladsen i Rookiemesterskabet og en generel 11. plads i det generelle DIF Danmarksmesterskab.

Lørdag formiddag 10.05 var det tid til de 20 minutters træning. Det var dog ikke helt optimale forhold for de 23 kørere, da grå skyer havde sendt regndråber ned over banen. Men banen var alligevel ikke våd nok til at der skulle monteres regndæk. Brian kom stille og roligt i gang, men da der kort tid inde i træningen kom en kæmpe regnbyge, var der ikke nogen tid til at sætte en repræsentativ tid. Derfor kunne 13. bedste tid noteres – men som sagt betød det ikke noget nævneværdigt.

Solen kom dog hurtigt frem og tørrede banen, så den var helt perfekt til kvalifikationen lørdag eftermiddag.

Brian var hurtigt ude, og fik masser af omgange. Der var dog noget ved bilen der føltes mærkeligt hver gang at han drejede til den ene side. Så kom der mærkelig lyde og bilen styrrede ikke som den skulle. Derfor var det en ikke ret tilfreds kører der steg ud af bilen med en tid der rakte til 18. startposition.


(Foto: CN Photo)

Humøret blev dog ikke bedre, da han blev kaldt til dommerne for at have lavet en overhaling i gul flagzone. Derfor blev alle tiderne frataget, og Brian måtte starte allerbagest – ikke at P22 mod P18 ville gøre den store forskel.

Teamet gik straks i gang med at søge efter fejlen på bilen. Hurtigt kunne de konstatere at det var tandstangen som drillede, og sådan en havde hverken teamet eller nogle af de andre i klassen med. Men der lå jo en hjemme i Låsby… Og så var det ellers bare i bilen og så en tur til Låsby efter den.

Imens afmonterede mekanikerne den defekte tandstang, så de var klar til at montere den nye, når den ankom til banen.

Som sagt, så gjort. Lidt før midnat lørdag aften blev motorhjælmen på den hvide Citroen Saxo lukket i, og mekanikerne kunne gå udmattede i seng.

Søndag morgen stod den på en hurtig sporing inden at kørerne skulle ud til heat 1 kl. 9.15.

Da de 5 lamper slukker bliver gaspedalen trådt helt i bund, og konkurrenterne bliver passeret i et hæsblæsende temp. Allerede efter første omgang var han avanceret til 15. pladsen, hvorefter der blev sigtet på top 10. Det lykkedes dog ikke at komme længere op med 12. pladsen, da de forankørende havde fået et godt forspring.

Samtidig var det nok til en 5. plads i Rookieklassementet, så det var også vigtige point til det mesterskab.


(Foto: CN Photo)

15.40 var bilerne endnu engang klar til start. Her tabte Brian Johannesen en enkelt placering i starten, og lå herefter i en løbslang dyst med adskillige andre kørere. Der blev kørt rigtig tæt, men alligevel lykkedes det at kæmpe sig op igennem rækkerne, og indtage 11. pladsen da det ternede flag fladt efter 14 omgange.

Samtidig lykkedes det at forbedre sig op på 4. position i blandt Rookie kørerne.

Alt i alt betød weekendens resultater at Brian kunne rykke 1 plads frem i det generelle DIF Danmarksmesterskab, mens han desværre måtte afgive 2. pladsen i Rookiemesterskabet, men til gengæld stadig ligger rigtig lunt i svinget på 3. pladsen.

Nu holdes der sommerferie indtil 16. august, hvor Yokohama 1600 Challenge og Brian Johannesen genoptager jagten på endnu flere point og avancement i begge mesterskaber.

Omotorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Brian Johannesen
  • Padborg Park
  • 29/06/14 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: