Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Der blev gået til makronerne

Yokohama
1600 Challenge 

03/07/14 
Yokohama

Der var store omvæltninger i toppen af Yokohama 1600 Challenge, da den 3. afdeling af DIF Danmarksmesterskabet blev kørt på Padborg Park.
23 kørere havde taget turen til det Sønderjyske og var klar til at give den gas for sidste gang inden sommerferien.
 

Morten Jespersen kom til banen som førende i det generelle mesterskab foran Karsten Olsen og Carsten Rasmussen.


Tæt kamp for enden af langsiden mellem Peter Sørensen #170, Rudi Larsen #68, Michael ”Gnist” Christensen #22 og Kasper Nybo #53
(Foto: CN Photo)

Carsten Ramussen indtog også føringen i Oldboysmesterskabet med 3 ud af 4 mulige sejre, mens Michael Scharstein og Rudi Larsen lå på de efterfølgende pladser.

I Rookiemesterskabet var det Ole Petersen, som siden sæsonstarten har holdt føringen, foran Brian Johannesen og derefter Mikkel Gregersen og Andreas Top Jensen.


Henrik Sørensen var en af de få kørere der lå ud på regnvejrsdæk i træningen. Det var hans første løbsweekend i 2014, siden at han vandt Oldboysmesterskabet i 2013
(Foto: CN Photo)

Lørdag formiddag så vi det vejr, som vi så ofte før har set på Padborg Park. Kort tid inden træningen skulle starte, valgte skyerne at sende nogle få dråber ned over banen. Men stadig ikke nok til at banen var våd nok til, at ret mange valgte at starte ud med regnvejrsdæk. Til gengæld åbnede sluserne sig ca. midtvejs i træningen, og dermed var det slut med at sætte repræsentative tider. Indenda havde Morten Jespersen dog fået kørt et par gode omgange og var hurtigst, med Dennis Bannergaard og Michael Scharstein som forfølgere.

Senere lørdag eftermiddag var skyerne drevet væk, og det var perfekt solskin til at kvalificere sig i. Her var der rigtig tæt dyst oppe foran, hvor Morten Jespersen og Ole Petersen gik i gang med at duellere på omgangstider. De 2 skiftes til at have hurtigste omgang, men da de 20 minutter var gået var unge Petersen lige en kofangerbredde foran. 0,002 sekunder adskildte de 2, så det var ikke mange centimeters forskel. Carsten Rasmussen tog 3. startposition foran Kasper Nybo og Dennis Bannergaard.


Niklas Voetmann havde virkelig travlt denne weekend. Først til afslutningsfest på efterskolen hele lørdag, så derfor sidste startposition i 1. heat søndag. Det blev dog til et rigtig flot avancement op gennem feltet i begge heats
(Foto: CN Photo)

Herefter var det bare at vente til søndag morgen kl. 9.15, hvor det første heat skulle køres.

Ole Petersen skød flot afsted fra spids, men der var ikke stor afstand til Morten Jespersen og Andreas Top Jensen på de efterfølgende pladser. Dennis Bannergaard måtte udgå få meter efter starten var gået, da holderen til gearkablet på gearkassen knækkede, og han derved ikke kunne finde noget gear, da han ville skifte til andet gear. Kasper Nybo var ikke ret meget heldigere, da også han desværre måtte udgå lidt senere på 1. omgang med mekanisk defekt.


Det blev også til en debut for en ny og lidt speciel bagende i Yokohama 1600 Challenge. Tue Nielsen kom i en blå/hvid Citroen C4 Coupe – en model som ikke tidligere har kørt i klassen
(Foto: CN Photo)

Petersen og Jespersen trak dog hurtigt fra resten af feltet, mens de havde en god og tæt dyst, hvor den unge Sønderjyde i den blå Suzuki Swift Sport endte med at krydse målstregen foran hans Nordjyske konkurrent i Peugeot 208’eren. Dermed var karriens første asfaltbanesportssejr hjemme for køreren fra Bredebro, i hans kun 4. weekend væk fra gokartbanerne.

Bag dem var der til gengæld mange kørere i kamp om den sidste podieplads. Jonas Lynge trak det længste strå og snuppede 3. pladsen foran Karsten Olsen, Tue Nielsen og Michael Scharstein. Andreas Top Jensen, Carsten Rasmussen, Henrik Sørensen, Mads Frederiksen og Niklas Voetmann var adskildt af kun lige knapt 1,5 sekunder. Da det også var kampen omkring 8. pladsen gav det lidt ekstra at køre for.


Podiet i løb 1 – Ole Petersen foran Morten Jespersen og Jonas Lynge
(Foto: CN Photo)

Carsten Rasmussen var køreren som fik kørt sig til 8. pladsen, og derved skulle starte Pole Position i heat 2.

I Oldboysmesterskabet tog Michael Scharstein sejren foran Carsten Rasmussen og Henrik Sørensen.

Ole Petersen var naturligvis også bedste Rookie, med Andreas Top Jensen og Mads Hedegaard Frederiksen på de efterfølgende pladser.


Mark Backhausen var tilbage i feltet på Padborg Park. Efter at have udskiftet en defekt gearkasse lørdag eftermiddag, scorede han gode point i alle 3 mesterskaber om søndagen
(Foto: CN Photo)

Carsten Rasmussen fik en god start fra Pole i heat 2, og holdt alle konkurrenterne bag sig gennem de første sving, hvor det forløb nogenlunde fredeligt og roligt ned gennem feltet.

Morten Jespersen fik en super start fra 7. startposition. Efter 2. sving var han allerede på 3. pladsen, og da bilerne var færdige med første omgang indtog han 1. pladsen – en 1. plads som han, på trods af intens pres fra Ole Petersen, kunne holde alle 14 omgange. Carsten Rasmussen holdt dog pænt stand, og kunne krydse målstregen i 3. position, med Jonas Lynge og Dennis Bannergaard på de efterfølgende pladser.


Kamp mellem de 2 gule telt buddies. Michael Scharstein #58 tog en sejr og en 2. plads i Oldboysmesterskabet, mens Dennis Bannergaard #59 kørte sig fra sidste- til femtepladsen i heat 2
(Foto: CN Photo)

Ole Petersen tog derfor endnu engang sejren i Rookiemesterskabet mens Andreas Top Jensen tog weekendens anden 2. plads med Niklas Voetmann på 3. pladsen.

Carsten Rasmussen var bedste Oldboyskører, tæt forfulgt af Michael Scharstein mens Henrik Sørensen endnu engang tog sig af 3. pladsen.


Podiet i løb 2 – Morten Jespersen foran Ole Petersen og Carsten Rasmussen
(Foto: CN Photo)

I det generelle DIF Danmarksmesterskab næsten fordoblede Morten Jespersen føringen ned til 2. pladsen. Her havde Ole Petersen haft så gode resultater gennem weekenden, at han var rykket fra en 6. plads helt op på 2. pladsen a point med Karsten Olsen. Jonas Lynge rykkede op på 4. pladsen mens Carsten Ramussen faldt tilbage på 5. pladsen.

I Oldboysmesterskabet holdt Rasmussen dog afstanden på 8 point ned til Michael Scharstein på andenpladsen, mens Jimmy Bob Søgaard Jensen og Rudi Larsen ligger i kamp omkring 3. pladsen, efterfulgt af Mark Backhausen på 5. pladsen.


Debutsejr, hurtigste omgang i begge heats samt et stort avancement i det generelle mesterskab – Ole Petersen havde virkelig fart på denne weekend.
(Foto: CN Photo)

Ole Petersen fik også udbygget føringen i Rookiemesterskabet, hvor Andreas Top Jensen overhalede Brian Johannesen, efterfulgt af Mads Hedegaard Frederiksen, Niklas Voetmann, Mikkel Gregersen, Kenneth Jerkel og Mark Backhausen. Andreas Albers ligger desværre på sidstepladsen, efter en meget træls weekend med motor relaterede problemer hele weekenden. Men med en god efterårssæson, har han stadig mulighed for avancement.


Morten Jespersen går på sommerferie med en god føring i DIF Danmarksmesterskabet
(Foto: CN Photo)

Nu holder Yokohama 1600 Challenge sommerferie indtil den 16. august, hvor feltet atter indtager Ring Djursland.

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 29/06/14 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: