Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Tre sejre trods problemer

Special Saloon 
01/07/14 

Det blev til tre sejre ud af tre mulige, da Claus Christensen og CC Competition på Padborg Park deltog i tredje afdeling af årets Special Saloon Car-mesterskab. Men selv om resultatlisterne efterfølgende viste sejrsmargener fra seks til 28 sekunder, så fortalte de ikke hele historien om de udfordringer, teamet med den Tectyl-dekorerede Aquila stod overfor.
 

”Jeg var tre sekunder hurtigere end nummer to i træningen, to sekunder foran i tidtagningen, og jeg vandt det første løb med 28 sekunder,” fortæller Claus Christensen. ”Bilen fungerede nogenlunde, men midt under det første løb begyndte jeg igen at få lidt problemer med gearskiftet.”

Nogen umiddelbar forklaring på problemet kunne CC Competitions teknikere ikke finde, men man stillede naturligvis start til de to næste løb.

”Jeg havde et eller andet sted i mit baghoved en fornemmelse af, at det ville ske igen, så jeg satte mig for at få skabt så stort et forspring som muligt,” siger Claus Christensen. ”Og ganske rigtigt. Lige pludseligt var det kun andet, tredje og fjerde gear, som virkede, men selv om Padborg Park er en bane, hvor jeg skulle have brugt sjettegearet, så lykkedes det mig alligevel hver gang at holde min føring, selv om jeg da på et tidspunkt næsten gik helt i stå.”

Aktuelt er det et elektronisk gearpotentiometer, som mistænkes for at være hovedårsagen til problemerne, efter at man bl.a. har udskiftet dele af gasspjældet og den såkaldte ECU, der står for motorstyringen.

”Heller ikke motorstyringen fungerer optimalt,” siger Claus Christensen. ”Når jeg nåede op på et vist antal omdrejninger, stoppede motoren sin acceleration.”

”Næste gang, vi skal ud at køre, er i den første weekend af august, hvor vi skal deltage i Dutch Super Cars på Assen, så jeg overvejer rent faktisk at tage før afsted, så vores hollandske samarbejdspartner kan få nogle dage til at gennemgå bilen, inden vi skal køre med den.”

CC Competition


Læs mere om:
  • Claus Christensen
  • Padborg Park
  • 29/06/14 - Padborg Park - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her