Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen jagter tredje sejr i træk

SportsCar
Championship 

27/06/14 

Efter sejre i Long Beach og på Laguna Seca er Jan Magnussen og Antonio Garcia opsat på at lave hattrick, når femte afdeling af TUDOR United SportsCar Championship i denne weekend afvikles i New York.
 

Efter en andenplads i 24-timers Le Mans er Jan Magnussen tilbage i USA og klar til tredje sejr i træk i den amerikanske TUDOR-serie.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

— Vi missede sejren på Le Mans, men vi fik til gengæld vist, at bilen er stærk og hurtig under alle forhold, så jeg kan ikke se, hvorfor vi ikke skulle være i stand til at kæmpe om førstepladsen i weekenden, lyder det fra Jan Magnussen.

Det er Corvette Racings anden store begivenhed på blot to uger, mens Jan Magnussen allerede i sidste weekend var tilbage i sin Camaro-racer i det danske DTC-mesterskab. Forude venter nu et seks timer langt løb på en af de mest berømte internationale racerbaner i USA.

— Det bliver første gang, jeg skal køre for Corvette Racing på Watkins Glen, forklarer Jan Magnussen.

Danskeren har ved flere lejligheder kørt på banen, blandt andet da han i 2004 vandt en Grand Am-sejr i en prototype fra Doran-Lista.

— Det er et interessant sted med en masse Formel 1-historie, og samtidig er det en dejlig oldschool racerbane. Den har masser af fart og minimale afkørselsarealer, så man får én over nallerne, hvis man kvajer sig.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

Weekendens afdeling af TUDOR-mesterskabet bliver desuden den første siden Sebring, hvor samtlige klasser er repræsenteret i samme løb. Ikke færre end 55 biler stiller til start på den 5,4 kilometer og 11 sving lange bane, hvilket i sig selv bliver en udfordring.

— Trafikken bliver massiv, og ligesom på Sebring og Daytona gælder det om at holde sig udenfor de slåskampe, som typisk opstår i forbindelse med starten, forklarer Jan Magnussen.

— Derudover er løbet med sine seks timer længere end normalt, så det bliver et løb med flere pitstops og dermed mere strategi. Men netop på dét område har Corvette Racing været utrolig stærke gennem årene, så jeg er slet ikke i tvivl om, at vi på alle områder er rigtig godt forberedte.

Jan Magnussen og Antonio Garcia ligger med deres 118 point øjeblikket nummer to i kørerens mesterskab i GT Le Mans-klassen, blot fem point fra de førende, Bil Auberlen og Andy Priaulx fra BMW.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Antonio Garcia
  • Jan Magnussen
  • Watkins Glen
  • 29/06/14 - Watkins Glen - SportsCar Championship
  •