Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Nicholai Eberhard og Martin V. Jensen forbedrede sig

DTC 
26/06/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDet blev ikke kun en løbsweekend, hvor de atter lærte mere om det hårde game i Auto-G DTC-serien, da Nicholai Eberhard og Martin V. Jensen var til start på Rudskogen-banen i Norge. Det blev også en løbsweekend, hvor brødreparret fik vist, at de er gode til at overhale i den tætte kamp, men også at de var i stand til at få point på kontoen i alle tre løb. Hver især kunne de således drage hjem til Hinnerup med en niendeplads i bagagen
 

”Jeg synes, at det var en god weekend for os, og vi havde okay fart i bilen, selv om ingen af os havde kørt på banen før,” siger Martin V. Jensen. ”En fejl på bagtøjet gjorde, at jeg kun fik sat en enkelt tid i tidtagningen, men i det første løb fik jeg hurtigt kørt mig frem fra trettende- til syvendepladsen.”

”Desværre forbremsede jeg mig, kom ud i det beskidte spor, og spandt rundt. Så var der en, som ramte mig, så jeg ikke kunne fortsætte. Det var ærgerligt, for hvis jeg havde holdt min position, så skulle jeg ellers være startet som nummer to i andet heat.”


Martin V. Jensen præsterede masser af overhalinger

En god startplacering til andet heat var Nicholai Eberhard også tæt på at opnå efter at han lige akkurat havde misset kvalifikationen til Super Pole.

”I tidtagningen var jeg kun to tiendedele fra at komme i Super Pole, og på den omgang, hvor jeg satte min bedste tid, skulle jeg overhale en konkurrent, så det kunne sikkert være blevet til en bedre tid,” siger Nicholai Eberhard. ”I løbet lå jeg og kæmpede om at komme i top 8, men løb i problemer, da dæktrykket blev for højt, så jeg faldt tilbage. Men da Martin spandt, kunne jeg gå udenom og tage ottendepladsen, men desværre gik Molly Pettit umiddelbart efter forbi, så hun fik ottendepladsen. Den ville jeg godt have haft, for så skulle jeg have startet andet løb som etter.”

I stedet blev det til et nyt avancement, og det blev til en niendeplads for Nicholai Eberhard, mens Martin V. Jensen efter at være udgået fra første heat startede fra de bageste rækker og leverede flere overhalinger.

”Jeg startede fra femtendepladsen og fik kæmpet mig frem som syver, og det var rimeligt godt,” siger Martin V. Jensen. ”Jeg lå og kæmpede med Sebastian Aarvik, som to uger før havde vundet et løb på banen, men han kom så forbi, så jeg røg fra syvende- til ottendepladsen. Men jeg synes, at det lykkedes rimeligt godt at komme op i rækkerne, for der bliver ikke givet noget ved dørene!”

I finalen leverede han atter flere overhalinger, da han kørte sig fra trettende- til niendepladsen. ”Jeg har i hvert fald fået øvet mig på at lave overhalinger, men jeg har også fået træning i at forsvare min placering,” siger han.

I mål i finalen kom Nicholai Eberhard dog ikke, men han fik dog alligevel point på kontoen ved at blive klassificeret som nummer 13.

”Til finalen skulle jeg ellers starte som otter, og løbet gik fint, men når jeg kørte ud på langsiden, trak dem foran fra mig, selv om jeg kørte samme linje ud på langsiden. Bilen satte ud og så måtte jeg til sidst rulle ind i pit med en defekt generator. Der var jeg sur,” siger Nicholai Eberhard.”


Havde det ikke været for en drilsk generator, havde Nicholai Eberhard fuldført finalen

”Men det positive er, at vi forbedrede os hele tiden, og målsætningen var at komme hjem uden store skader. Det lykkedes, og jeg havde gennemført finalen, hvis ikke det havde været for den generator.”

HM Racing
Ole Eberhard


Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 22/06/14 - Rudskogen Motorsenter - DTC
  •