Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Uskyldig afkørsel stoppede Simon Larsen

DM Rally 
25/06/14 

Der kom ingen point på kontoen, da Simon Larsen sammen med Michael Wenzel var til start i årets Peugeot Rally. Det, der i første omgang lignede en uskyldig afkørsel, gav nogle følgeskader på teamets hvide og blå Citroën C2 R2 Max, så det ikke var forsvarligt at fortsætte løbet.
 

”På den tredje hastighedsprøve var der et venstre vinkelsving, hvor jeg nok kom med lidt for meget fart på. Jeg skred ud, røg uden for vejen og kørte baglæns ind i en have, hvor jeg ramte en hæk,” fortæller Simon Larsen.

”Der skete ikke så meget med karrosseriet, men bilen kørte efterfølgende mærkeligt, så ved den næste servicepause skiftede mekanikerne en sporestang, så vi kunne fortsætte.”

Men rallybilen opførte sig ikke som normalt.


Simon Larsen og Michael Wenzel kunne ikke gennemføre Peugeot Rally, selv om de havde masser af fart i bilen

”På den næste hastighedsprøve blev det værre og værre, og bilen kørte dårligt. Det var fuldstændigt som at køre på is, for lige pludselig røg bagenden ud,” siger Simon Larsen. ”Ved den næste servicepause undersøgte mekanikerne igen bilen, og de fandt ud af, at der var sket en skade på bagbroen. Så valgte vi kort og godt at stoppe, for det kunne være gået galt, hvis vi var fortsat, og noget var brækket på bilen.”

På det tidspunkt, hvor Simon Larsen og Michael Wenzel måtte kaste håndklædet i ringen, havde de ellers været godt med i kampen i 2WD-divisionen. Trods afkørslen på den tredje hastighedsprøve var de på andenpladsen blot 14 sekunder efter de førende.

”Vi havde ellers ikke fået den bedste start, for vores noter var ikke de bedste, og jeg var også ramt af pollenallergi fra morgenstunden. Senere fandt vi dog rytmen, og så kunne vi følge med Kim Madsen. På den sidste hastighedsprøve, som vi gennemførte, satte vi præcist samme tid som ham, selv om vi kørte med en skæv bagbro, så det var virkelig noget øv, at vi måtte udgå,” siger Simon Larsen.

Næste udfordring for teamet bliver NCC Rallysprintet i Gammelrand-grusgraven i Kalundborg, som finder sted den 19. juli.

Simon Larsen Rally Sport


Læs mere om:
  • Simon Larsen
  • Slagelse
  • 21/06/14 - Slagelse - DM Rally
  •