Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Tim Svanholt på podiet for fjerde gang i år

DM Rally 
24/06/14 

De regerende Danmarksmestre i rallysportens Division A for 4-hjulstrukne biler, Tim Svanholt, Roskilde og Carina Møller, Herlev, kører alt, hvad de kan for at forsvare mesterskabet i deres aldrende Mitsubishi Lancer Evo IX, og var i weekenden på sejrspodiet for fjerde gang i år.
 


Tim Svanholt og Carina Møller
(Foto: Svanholt Motorsport)

Efter 140 kilometer for fuld fart på 12 hastighedsprøver i den fjerde af seks DM-runder, og hæsblæsende dueller på sekunder sluttede mestrene på en tredjeplads i såvel klassementet som i løbet generelt.
- Det blev et tæt og hektisk opgør i årets eneste DM-rally på Sjælland. Vejret var perfekt, og der var masser af tilskuere til årets hidtil største rallyfelt på en stribe hurtige og krævende hastighedsprøver. Vi havde et optimalt løb, og kan kun være tilfredse med resultatet, fastslår Tim Svanholt efter at være kommet i mål.


Tim Svanholt og Carina Møller
(Foto: Svanholt Motorsport)

I kamp med fem DM-vindere.
Weekendens DM-runde, Peugeot Rally, blev kørt omkring Slagelse og kampen om DM-point stod primært mellem mesterholdet Svanholt/Møller og de tidligere rallymestre Steen Andersen, Max Christensen, Ib Kragh, Brian Madsen og Christian Jensen.
Sidstnævnte tog sammen med co-drivere Freddy Pedersen sejren i weekendens rally foran Ib Kragh og dennes co-driver Mie Petersen, mens Tim Svanholt og co-driver Carina Møller tog tredjepladsen.
Stillingen skiftede hele dagen, men efter formiddagens prøver indsnævrede feltet, idet både Steen Andersen / Iben Louring og Brian Madsen / Anja Posorski måtte udgå af løbet og da Max Christensen / Preben Jensen, manglede fart i deres Subaru Impreza WRX STI, så endte opgøret med at stå mellem Christian Jensen, Ib Kragh og Tim Svanholt.


Tim Svanholt og Carina Møller
(Foto: Svanholt Motorsport)

I Top-5 fra start til mål
Mesterholdets høje tempo fra morgenstunden gav bonus i det lange løb. På fem af løbets hastighedsprøver var Svanholt og Møller i Top-3 og på samtlige 12 prøver i Top-5.
- Vi fik en godt start og koncentrerede os om at køre vort eget løb uden skelen til konkurrenterne. Bilen kørte perfekt, når bortses fra en punktering på løbets næstsidste hastighedsprøve. Vi fuldførte på et halvfladt hjul, og fik det skiftet før løbets sidste prøve, der samtidig gav ekstra point til de tre hurtigste biler. Med weekendens point er vi fortsat i Top-3 før de sidste DM-runder i september og oktober, slutter Tim Svanholt.


Tim Svanholt og Carina Møller
(Foto: Svanholt Motorsport)

Peugeot Rally - DM 4
1. Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 208 T16, 1:09:13.900
2. Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 Super 2000, 1:09:18.800
3. Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 1:10:59.900

DM-stillingen efter DM 4
1. Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 Super 2000, 78 point
2. Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 208 T16, 63 point
3. Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 56 point
4. Torben Petersen/Henrik Petersen, Randers/Hobro, Subaru Impreza WRX STI, 34 point
5. Max Christensen/Preben Jensen, Svenstrup/Tjele, Subaru Impreza WRX STI, 31 point

Svanholt Motorsport


Læs mere om:
  • Slagelse
  • 21/06/14 - Slagelse - DM Rally
  •