Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Steen Andersen kørte meget stærkt

DM Rally 
22/06/14 

Førte Gruppe N, men måtte atter udgå
De københavnske topkørere i rally, Steen Andersen fra Brøndby og Iben Louring fra Amager, befinder sig i en uheldsstime uden ende. I weekendens løb til danmarksmesterskabet i rally på Vestsjælland var de i deres Mitsubishi Lancer Evo X placeret som bedste Gruppe N-hold og lå blot syv sekunder efter løbets to førende Super 2000-biler, da de måtte udgå med differentialeskade
 

Midt på en transportetape på motorvejen uden om Slagelse knækkede et kugleleje, og Andersen og Louring måtte trille ind på en rasteplads som udgået af Peugeot Rally.


En topkoncentreret Steen Andersen gør sig klar til rallyets shakedown-prøve, hvor deltagerne tester deres biler inden løbets start.
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

"Jeg havde faktisk alle delene ude til inspektion inden løbet, og det hele så sundt ud, så jeg undrer mig noget over uheldet," sagde en skuffet Steen Andersen, mens mekanikerne fik bilen op på en trailer.

"Bilen kørte ellers helt optimalt, og mit tempo var meget tæt på de hurtige Super 2000-biler," vurderede Steen Andersen, der endda mistede mindst fem sekunder på prøve 3, hvor han indhentede en tysk kører, som på grund af den smalle vej ikke havde mulighed for at lade danskeren slippe forbi.


Steen Andersen og Iben Louring brugte hele vejen og mere til i deres Mitsubishi Lancer for at holde sig i front i Gruppe N og i hælene på Super 2000-bilerne.
(Foto: Michael Eisenberg, Intercom)

"Det var bare nedtur," supplerede codriver Iben Louring.

"Steen var meget tændt og kørte fantastisk godt, og vi havde næstbedste tid på tre af de fire første hastighedsprøver, så vi kunne virkelig have gjort en forskel, men teknikken drillede igen," vurderede Iben Louring.

Sidste år vandt Steen Andersen og Iben Louring to generalklassesejre i danmarksmesterskabet. De københavnske rallykørere har nu to og en halv måned til at komme sig over weekendens skuffelse. Næste løb til danmarksmesterskabet i rally finder sted 5.-6. september på landevejene omkring Odder syd for Aarhus.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Iben Louring
  • Steen Andersen
  • Slagelse
  • 21/06/14 - Slagelse - DM Rally
  •