Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Young Driver AMR tager sejren ved 24h Le Mans

Le Mans 
16/06/14 

Le MansYoung Driver AMR har nået deres hidtil største succes i motorsport: Kristian Poulsen, Nicki Thiim og David Heinemeier Hansson vandt GTE-Am klassen ved 24 timers løbet på Le Mans, det vigtigste langdistanceløb i verden, foran 263.000 tilskuere, i deres Aston Martin Vantage GTE, med en margin på to omgange.
 

Nicki Thiim startede fra tredje position på grid, og kunne overtage føringen ved slutningen af ​​den første time, i to omgange, før han mistede et par placeringer under en kort regnbyge i den anden time. Thiim og Heinemeier Hansson kæmpede sig derefter tilbage og vandt placering for placering. Kl 0:42 om morgenen i omgang 130, kunne Kristian Poulsen tage føringen, og fra det øjeblik frem, fastholdt nr. 95 føringen, indtil løbets afslutning, efter 334 omgange.


Jan Struve, sammen med Kristian Poulsen, Nicki Thiim og David Heinemeier Hansson

Løbet forløb ikke uden et lille chok for Young Driver AMR. Efter Poulsens næstsidste pit-stop, to timer før målstregen, stoppede deres Aston Martin ude på banen, et par hundrede meter efter at være kørt ud af pit. Den nu to gange Le Mans klassevinder foretog en fuld nulstilling af elektronikken og fik sin Aston Martin igang igen. Det var den eneste teknisk hændelse under 24-timers løbet, og Poulsen bragte deres Aston Martin sikkert til målstregen.

Som en ekstra bonus, fik Poulsen, Heinemeier Hansson og Young Driver AMR udvidet deres føring i både kører og team stillingen i FIA World Endurance Championship (FIA WEC) med deres Le Mans sejr.

Jan Struve, teamchef for Young Driver AMR:
"Det var bare en perfekt dag! Selv om vi førte i mere end halvdelen af løbet, var det virkelig spændende. Du kan aldrig føle dig sikker på Le Mans, selv om tingene ser ud som om de ikke kan gå galt. Det var spændende indtil sidste omgang. En stor tak til de kørere, der bragte bilen til målstregen uden en eneste ridse, og holdet der udførte et perfekt job i pitten. Ingen uplanlagte stop, bare en perfekt bil og tre store kørere. Vi kørte for Allan Simonsens minde, og jeg tror, ​​at vi virkelig har gjort ham stolt. Denne sejr er tilegnet ham."

Nicky Thiim:
"Jeg deltog ved dette løb for første gang og vidste ikke rigtig, hvad jeg kunne forvente som en rookie. Alle fortalte mig at dette er det helt store, og kan ikke tro jeg tager til dette løb for første gang, og nu er jeg klasse vinder. Stor tak til min co-chauffører og teamet for et perfekt udført job. Jeg nyder virkelig denne sejr."

David Heinemeier Hansson:
"Bilen var bare fænomenal. Vi havde ikke nogen problemer ud over et lille hik mod slutningen. Ingen af de tre kørere lavede nogen fejl, og de holdt sig ude af problemer. Dette er opskriften på hvordan du vinder Le Mans. Tak til hele teamet der arbejdede utrætteligt, og Jan Struve der satte hele projektet sammen. "

Kristian Poulsen:
"At vende tilbage til Le Mans i år var specielt hårdt for holdet, og alle der kendte Allan. Efter sidste år var jeg ikke sikker på, at jeg nogensinde ville vende tilbage, og efter mine første omgange på banen, tænkte jeg selv på at det var en dårlig idé at vende tilbage til Le Mans. Men så fandt vi sammen om, at vi ville gå ud og vinde dette løb til minde om Allan. Denne sejr går til Allan, og vi vil aldrig glemme ham."

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • David Heinemeier Hansson
  • Kristian Poulsen
  • Nicki Thiim
  • Young Driver AMR
  • Le Mans
  • 15/06/14 - Le Mans - FIA WEC
  • 15/06/14 - Le Mans - Le Mans
  •