Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Jan Magnussen: Vi er positive

Le Mans 
15/06/14 

Le MansJan Magnussen kørte solen op over Le Mans i Corvette #73, som søndag morgen er rykket frem til en fjerdeplads i GTE Pro-klassen
 

Med seks timer tilbage af årets 24-timers Le Mans har Jan Magnussen, Antonio Garcia og Jordan Taylor avanceret sig til en fjerdeplads i GTE Pro-klassen, som natten igennem har været domineret af skiftevist Aston Martin #97 og Ferrari #51.

— Jeg overtog i bilen fra Jordan Taylor, da det stadig var mørkt, og jeg kørte to problemfri stints, mens solen stod op, lyder det fra Jan Magnussen.

— Søndag morgen er altid spændende på Le Mans, for nu begynder trætheden at melde sig hos kørerne. Samtidig tager man hul på sidste tredjedel af løbet, hvilket betyder, at der snart skal ske noget, hvis man ikke ligger helt i front.

Jan Magnussen førte kortvarigt GTE Pro-klassen tidligt i løbet, men siden har Corvette #73 været ramt af en mindre stribe af uheldigheder.

Beslutningen om at skifte til regnvejrsdæk da skyerne åbnede sig lørdag eftermiddag kostede et par ekstra pitstop, ligesom trioen flere gange har måttet se sig selv blive adskilt fra det førende felt af en safetycar.

Dertil kommer, at en defekt ventil til bilens airjacks — de indbyggede, luftdrevne donkrafte, som løfter bilen i forbindelse med dækskifte — kostede mellem tre og fire minutter i pitten lørdag aften, hvilket forsinkede trioen med mindst én omgang.

— Det er naturligvis ærgerligt, når alt andet har kørt så godt, lyder det fra Jan Magnussen.

— Den nye Corvette C7.R har virkelig vist sig stærk her på Le Mans, og selv nu, søndag morgen, bliver vi ved med at slå vores egne omgangstider. Vi mistede noget fart i løbet af natten, men det lykkedes ingeniørerne at finde den igen.

— Vi har bevæget os fra en sjetteplads til en fjerdeplads og er nu på omgangshøjde med tredjepladsen. Der er stadig et par omgange op til den førende i klassen, men der er samtidig seks timer tilbage af løbet, og vi bevæger os hele tiden i den rigtige retning, forklarer danskeren.

— Vi skal bare kæmpe videre, og foreløbig synes jeg, vi har klaret dén opgave godt.

Corvette Racings anden bil på Le Mans, Corvette #74 med Oliver Gavin, Tommy Milner og Richard Westbrook, har i løbet af natten været i garagen med generatorproblemer og er således dumpet nogle ærgerlige pladser ned fra en ellers lovende position helt fremme i feltet.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Le Mans
  • 15/06/14 - Le Mans - Le Mans
  •