Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Young Driver AMR tredje hurtigst ved Le Mans

FIA WEC 
13/06/14 

World Endurance ChampionshipYoung Driver AMR teamet med Kristian Poulsen, Nicki Thiim og David Heinemeier Hansson, kørte sig til tredje hurtigste tid i GTE-Am klassen ved 24 timers løbet på Le Mans. Ved kvalifikationen torsdag aften, var det Nicki Thiim, som starter for første gang ved Le Mans, der satte tiden 3:55,944. GTE-Am klassen er den største, og hårdeste, klasse ved årets løb, med 19 deltagere.
 

Trænings- og kvalifikations-kørslerne gik godt for Young Driver AMR. Bortset fra en mindre afkørsel af Heinemeier Hansson, forårsaget af en punktering i den første kørsel onsdag aften, som forårsagede skader på forreste ende af deres Aston Martin, kom alle tre chauffører gennem deres program, der koncentrerede sig om set-up til løbet og det opnåede konstant forbedring af bilen.

"Indtil videre har vi kun grund til at være glade og tilfredse - kvalifikationen gik rigtigt godt for os", sagde Jan Struve, teamchef for Young Driver AMR .
"Desværre blev Nickis første flyvende omgang ødelagt, da en bil foran ham spandt af og på de to følgende omgange havde han trafik. Ellers havde vi haft en chance for andenpladsen. Men tempoet er godt, og alle tre kørere er meget tilfredse med bilen. Bilen er meget godt forberedt og kører fint. "

Kristian Poulsen var også tilfreds: "Kvalifikationen var virkelig god. Bilen er meget nem at køre og den er hurtig. Jeg er sikker på et godt løb."

"Kvalifikationen var helt skør - jeg har aldrig set så mange biler i barrieren og så mange ødelagte biler, så vi er rigtigt glade for, at dagens kørsler var problemfrie for os", siger David Heinemeier Hansson.
"Det var min første kvalifikationsrunde i en lukket GT bil på Le Mans, og der var helt anderledes en den åbne prototype bil, jeg har kørt de foregående år. Jeg har stadig brug for tilvænning. På grund af de mange afbrydelser i kvalifikationen, fik jeg ikke kørt mange omgange, men løbet er meget lang. Bilen føles rigtigt godt, jeg kan lide set-up'et, og jeg tror vi har en komfortabel bil, som kan køre i lang tid."

Christoffer Nygaard, den fjerde kører for Young Driver AMR, starter fra anden position i GTE-Am klassen i en søster-bil fra Aston Martin Racing.

Det 82. 24 timers Le Mans starter lørdag kl. 15:00. Eurosport og Eurosport 2 sender hele løbet live.

Result af kvalifikationen i GTE-Am klassen
1. Bird/Rugolo/Wyatt (Ferrari 458 Italia) 3:54,665 Min.
2. Nygaard/Lamy/Dalla Lana (Aston Martin Vantage GTE), +0,979
3. Poulsen/Thiim/Heinemeier Hansson (Young Driver AMR-Aston Martin Vantage GTE), +1,279 sec.
4. Perez-Companc/Cioci/Venturi (Ferrari 458 Italia), +1,312 sec.
5. Bertolini/Shaitar/Basov (Ferrari 458 Italia), +1,398 sec.

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • David Heinemeier Hansson
  • Kristian Poulsen
  • Nicki Thiim
  • Le Mans
  • 15/06/14 - Le Mans - FIA WEC
  • 15/06/14 - Le Mans - Le Mans
  •