Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Jan Magnussen tror på Le Mans-sejr

Le Mans 
13/06/14 

Le MansEfter en stærk kvalifikation torsdag aften har Jan Magnussen vendt sidste års nedtur til en stærk tro på sejr i 24-timers Le Mans.
Når starten på 2014-udgaven af 24-timers Le Mans skydes i gang lørdag eftermiddag klokken 15.00, bliver det med Jan Magnussen i forreste række i sin klasse.
 


(Foto: Jan Magnussen Racing)

Danskeren starter således P2 i GTE Pro-klassen i sin Corvette C7.R #73, som han deler med sin faste makker i det amerikanske United SportsCar Championship, spanske Antonio Garcia samt tredjekører Jordan Taylor fra USA.

"Indtil videre har det faktisk været et rigtig godt Le Mans," lyder det fra Jan Magnussen fredag morgen.

"Man kunne altid ønske sig nogle flere træningsomgange, især fordi vi kommer med en helt ny bil i år. Omvendt har alt bare fungeret som det skulle de sidste par dage. Der har naturligvis været en masse småjusteringer på bilen, men ingen overraskelser, og testen for 14 dage siden viste også tydeligt, at udgangspunktet var rigtigt godt," forklarer han.

"Vores største problem sidste år var farten. Vi kørte simpelthen ikke stærkt nok, og på en lang og hurtig bane som Le Mans slår det ekstra hårdt, hvis man ikke kan følge med. Min bedste omgangstid i kvalifikationen sidste år var fem sekunder langsommere end den hurtigste i klassen, og allerede inden løbet gik i gang, havde vi tabt modet. I år tegner det langt bedre"


(Foto: Jan Magnussen Racing)

Kvalifikationen til dette års Le Mans bestod af tre sessions, hvoraf den første fandt sted onsdag aften. Vanen tro ventede de fleste teams dog med for alvor at vise deres muskler til de to sidste sessions torsdag aften, og her placerede Antonio Garcia altså trioen godt fremme i rækkerne med omgangstid på 3:54,777 minutter, kun overgået af en enkelt konkurrent i klassen, nemlig Ferrari #28 fra italienske AF Corse.

Søsterbilen, Corvette #74 med Oliver Gavin, Tommy Milner og Richard Westbrook har ikke været helt immun overfor problemer i løbet af ugen, men den engelsk/amerikanske trio kvalificerede sig dog til en startposition som nummer fire.

"Le Mans er et langt løb, og om man starter toer eller syver har ofte vist sig ikke at have den store betydning," siger Jan Magnussen.

"Men det giver hele teamet et boost, at vi havner så langt fremme, og vigtigst af alt viser det, at vi har genfundet den fart, vi manglede sidste år. Sidste år var jeg mildest talt frustreret over, at vi ikke var konkurrencedygtige. Det er noget helt andet i år. Gejsten er tilbage, og hvis materiellet ellers kan holde, tror jeg helt klart på en ny sejr. Men alt kan ske. Jeg har meget svært ved, at vente til det går løs i morgen"


(Foto: Jan Magnussen Racing)

2014-udgaven af 24-timers Le Mans skydes i gang på den legendariske Circuit de la Sarthe-bane lørdag eftermiddag klokken 15.00. Det anslås, at mere end 15.000 danskere er draget til Le Mans for at overvære Jan Magnussen, Tom Kristensen og alle de andre danske racerkørere, som skal forsøge at vinde den franske klassiker.

Hvis det lykkedes Jan Magnussen at slå Porsche, Ferrari og Aston Martin og komme først over målstregen i GTE Pro-klassen søndag eftermiddag, vil det være hans femte Le Mans-sejr.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Le Mans
  • 15/06/14 - Le Mans - Le Mans
  •