Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Young Driver AMR kører for sejr på Le Mans

FIA WEC 
11/06/14 

World Endurance ChampionshipYoung Driver AMR står overfor sæsonens hårdeste, længste og mest følelsesmæssige udfordring, ved weekendens 24 timers Le Mans i Frankrig. For fjerde gang siden 2010, vil Young Driver AMR deltage i det berømtste udholdenhedsløb i verden. Kristian Poulsen, David Heinemeier Hansson Meier og Nicki Thiim, vil deltage for Young Driver AMR med en Aston Martin Vantage GTE i GTE-AM klassen, der stiller op for Aston Martin Racing.
 

Kombinationen af Poulsen, Heinemeier Hansson og Thiim viste sig tidligere på sæsonen som en success, da de delte en Young Driver AMR-Aston Martin ved FIA World Endurance Championship (FIA WEC) åbnings-løbet på Silverstone og tog en klasse sejr. Poulsen er den mest erfarne og succesfulde chauffør af Young Driver AMR trion på Le Mans: Han vandt i LMP2-klassen ved sin Le Mans debut i 2009 og har deltaget tre gange ved Le Mans. Heinemeier Hansson blev toer i LMP2, ved sin anden deltagelse på "La Sarthe" sidste år. Thiim, der er regerende vinder af 24 timers løbet på Nürburgring, gør i år sin Le Mans debut med Young Driver AMR.

En sejr i GTE-Am klassen for privat-kørere, er årets mål for Young Driver AMR, men det mål har aldrig været sværere at indfri. GTE-Am er den største og mest konkurrencedygtige klasse ved løbet, og med 19 biler af de i alt 55 startende. Young Driver AMR står overfor næsten tre gange flere konkurrenter på Le Mans, i forhold til en sædvanlig FIA WEC runde. Le Mans er ikke kun det vigtigste løb i sin sport, men belønner også vinderen med dobbelt mesterskabspoint til FIA WEC.

En tilbagevenden til Le Mans er meget hård for alle på Young Driver AMR teamet.
"Det er bestemt ikke let at vende tilbage til Le Mans, efter alt hvad der skete for os sidste år," siger Young Driver AMR Jan Struve.
"Vi vil køre denne weekend for mindet om ​​Allan Simonsen. Han vil altid være i vore hjerter og vil køre sammen med os. Vi er meget sikre på at han vil holde øje med os denne weekend."
Holdet planlægger en privat ceremoni søndag eftermiddag efter løbet, til minde om Allan Simonsen.

Christoffer Nygaard, den fjerde kører for Young Driver AMR, stiller også op ved Le Mans, og vil dele Aston Martin Racings søster-bil med Paul Dalla Lana og Pedro Lamy, hans holdkammerater i de første to FIA WEC runder.

Optakten til løbet, der starter lørdag 15:00 timer foran en skare af mere end 250.000 tilskuere, er en begivenhed i sig selv. Teamets Young Driver AMR-Aston Martin Vantage bestod de tekniske undersøgelser mandag eftermiddag, og trænings-kørsler og kvalifikation finder sted onsdag og torsdag aften.

Eurosport og Eurosport 2 vil transmittere hele løbet live.

Jan Struve, teamchef for Young Driver AMR:
"Vi har efterhånden en hel del erfaring med Le Mans, da dette er vores fjerde deltagelse, og vi ved, hvor hårdt og vanskeligt dette løb er. 24 timer er lang tid, og du kan aldrig være sikker. Med hensyn til ydeevne, kan vi se, at vi stadig mangler noget tempo. Vi er lidt efter på topfart, men blev fik tilladt at benytte en større brændstoftank, hvilket hjælper en smule. I år er GTE-AM den største klasse på Le Mans, og vi har virkelig brug for et 110% job af holdet og chaufførerne, for at gennemføre med succes."

Nicki Thiim:
"Jeg føler mig som et barn, der får sin første cykel. Jeg har fulgt dette løb i år og min far kørte også på Le Mans i en gruppe C bil, da jeg var to år gammel. Alle fortæller mig, hvor stor en stor begivenhed Le Mans er, og jeg kan virkelig ikke vente med at opleve det selv. På testdagen, for omkring ti dage siden kørte jeg på Le Mans for første gang, og det var forbløffende. I den første del, med de lange lige stræk, virker det ikke så udfordrende, men så begynder det sjove. Samlet set efterlader banen mig temmelig målløs. "

Kristian Poulsen:
"I år bliver vores klasse på Le Mans episk. Vi har 18 konkurrenter og kører i løbets største klasse. Klassen deltog ikke i pre-test, men ud fra hvad jeg har set indtil videre, er Ferrari'erne meget stærke. Du kan aldrig se bort fra Porscherne og vores søster-bil med Christoffer vil også være meget hurtig. Ved det første løb på Silverstone, vandt vi ikke på hastighed, men ved konstant kørsel og på strategi. Det er også meget vigtigt, plus vi har en hurtig og pålidelig bil, så jeg er temmelig sikker her forud for løbet. Men på Le Mans, kan alt simpelthen ske, da det er et langt og komplekst løb."

David Heinemeier Hansson:
"Test-dagen gik godt. Vi var i stand til at teste en lang liste af setup-tweaks, så selv om bilen stadig ikke var deroppe i top-tempo, er vi sikre på bilen. Det skal især bemærkes, hvor nem den er at køre. Det er yderst vigtigt, når du skal gøre det i 24 timer, uden fejl. Dette vil være mit 3. 24 timers Le Mans løb, og jeg kunne ikke være gladere for at gøre det med Young Driver AMR. En særlig tak til holdejer Jan Struve, for at sætte dette vidunderlige program sammen. Vi tænder lunten på vores Danish Dynamite Aston Martin, lørdag kl 15:00!

Young Driver AMR
www.youngdriver-amr.com


Læs mere om:
  • David Heinemeier Hansson
  • Kristian Poulsen
  • Nicki Thiim
  • Le Mans
  • 15/06/14 - Le Mans - FIA WEC
  • 15/06/14 - Le Mans - Le Mans
  •