Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Citroën DS3 Cup

Kallestrup fik både sand og pokal med hjem til Viborg

Citroën DS3 Cup 
04/06/14 

Jacob Kallestrup er en travl herre for tiden. Eksamensræset kører i højeste omdrejninger, og samtidig er der en racerkarriere som skal passes. I weekenden blev eksamenslæsningen sat på standby for et par dage, da Citroën DS3 Cup kørte anden afdeling af mesterskabet på Ring Djursland.
 

Selvom den kuperede racerbane i den østligste del af Jylland er blandt Jacobs yndlingsbaner, måtte den unge viborgenser en tur i sandfanget udenfor banen under tidtagningen. Heldigvis nåede han at sætte en tid inden afkørslen satte en stopper for yderligere forbedringer.

- Jeg fik sat en tilfredsstillende tid og gjorde klar til at gøre et nyt forsøg på en hurtig omgang, men så kom der en Super Cup-bil i vejen, og ham måtte jeg altså undvige ved at køre i sandet…


Der var god fart i Jacob Kallestrup’s Citroën DS3 Cup-bil
(Foto: Gripping Media ApS)

Jacobs afkørsel betød at der var safetycar resten af tidtagningen, hvilket betød at Jacobs tid var nok til en startplacering som nummer to til det første heat; rent held i uheld.

Selvom der ikke var mange biler til start i weekendens mesterskabsafdeling, var der rigeligt at se til for Jacob, der startede i forreste række. Hele første heat gik med at forsvare andenpladsen mod angreb fra Anders Rohde og Kim Lund Johansen. Sidstnævnte slap dog afsted med en sejr, mens Jacob holdt andenpladsen i mål.


En andenplads var tilfredsstillende for Viborg-køreren
(Foto: Gripping Media ApS)

På startrækkefølgen til andet heat var der byttet rundt på de seks forreste biler i klassen. Det betød at Jacob startede fra en femteplads, og her blev han i en række omgange, før han kunne rykke op på fjerdepladsen og indlede en jagt på Jørgen Worthmann, der indtog tredjepladsen. Det lykkedes ikke at få has på den sønderjyske konkurrent, men Jacob var tilfreds trods alt:

- Jeg ville vildt gerne have haft to podiepladser med hjem, men sådan blev det ikke. Weekenden igennem har jeg døjet med høfeber, og selvom den har sløvet mig lidt synes jeg at jeg har fået det bedste resultat der var muligt. En sejr ville stadigvæk have været sjov, men det var gode point til mesterskabet!

Mens resten af Citroën DS3 Cup-feltet rejser til norske Rudskogen om tre uger for at køre tredje afdeling af mesterskabet, springer Jacob over for at passe sine eksaminer. Det ærgrer midtjyden, der trods alt hellere vil have gjort sin uddannelse færdig:

- Det er selvfølgelig lidt træls ikke at komme til start, og det kommer til at koste i mesterskabet, men det er lige de sidste par eksaminer der skal overståes før jeg kan sætte kryds ved en færdiggjort HHX. Næste år holder jeg sabbatår for at finde ud af hvilken uddannelse, jeg skal læse videre på - og så vil jeg også have lagt en plan for min videre rejse ud i motorsportens verden…


Først race på Ring Djursland. Derefter spansk-eksamen i Viborg
(Foto: Gripping Media ApS)

Mandag formiddag var Jacob til spanskeksamen, så søndag aften stod ikke på afslapning efter en hård weekend - der blev læst op på de spanske gloser, så basis var lagt for endnu en topkarakter.

Jacob Kallestrup - www.jacobkracing.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jacob Kallestrup
  • Ring Djursland
  • 01/06/14 - Ring Djursland - Citroën DS3 Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS