Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Fuld hus for Frederik Schandorff

Formel Ford - DK 
04/06/14 

Det blev til fuldt hus for CF Racing og ikke mindst Frederik Schandorff, da årets anden afdeling af det danske Formel Ford-mesterskab blev kørt på Ring Djursland. Tre løb blev kørt. Tre sejre blev noteret for køreren i den sorte og gule racer med nummer 9 på siden.
 

”Det var dejligt at vinde alle tre løb,” siger Frederik Schandorff. ”Det gav tre store pokaler, men ikke mindst masser af point, så jeg har kunnet udbygge min føring i mesterskabet.”

De to første løb vandt den unge djurslænding med ganske stor margen, men det sidste løb blev afsluttet med løbets toer ganske tæt på.


Frederik Schandorff vandt alle tre løb på Ring Djursland
(Foto: CF-Racing)

”Vi var kommet op for at overhale en af de bageste kørere i feltet,” fortæller Frederik Schandorff om sin strategi. ”I min kartingtid har jeg tidligere oplevet at blive påkørt af en overlapper, når vi indhentede de bagerste med en omgang. Jeg forsøgte derfor i alle tre løb at opbygge et stort forspring således, at der var tid til at komme forbi overlapperen på en nogenlunde sikker måde. I sidste løb var Mathias Smith tættere på mig, og da vi gik ud på sidste omgang, forsvandt hele mit forspring, da vi nåede op til en overlapper ned igennem skoven. Dette gjorde de sidste meter mere spændende, end det var nødvendigt, og min sejrsmargen i løb 3 var kun på seks tiendedele, hvor de i de to første løb havde været på 6 sekunder.”

Frederik Schandorff udbyggede sin føring i DM-tabellen, hvor han nu fører med 51 point. Men han opnåede mere end det.

”Jeg fik også slået Kevin Magnussens banerekord fra 2008 med næsten fem tiendedele,” siger Frederik Schandorff. ”Den nye rekord er jeg meget glad for.”

Christian Schandorff var også til start på Ring Djursland.

”Jeg fik virkelig lavet nogle gode starter,” siger Christian Schandorff. ”I et af løbene gik jeg fra nummer 10 til nummer 5 på to sving og var helt oppe ved den senere treer.”


Christian Scandorff leverede nogle gode starter og flere overhalinger
(Foto: CF-Racing)

Christian Schandorff sluttede af med at tage dels en sjette- dels en femteplads i de tre løb på banen. Det sidste resultat var en tangering af hans hidtil bedste resultat i Formel Ford. Men løbsweekenden på Ring Djursland endte også i en nulscore.

”I Depotsvinget blev jeg desværre kørt af banen af en konkurrent, som skadede mit højre baghjørne” siger Christian Schandorff. ”Heldigvis fik mekanikerne gjort bilen klar, så jeg kunne være med i næste løb.”

CF Racing
v/Peter Schandorff


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 01/06/14 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •