Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Svanholt er stadig 2’er efter dramatisk runde i DM-rally

DM Rally 
03/06/14 

Roskilde-holdet var nær udgået, før det fik startet, men blev reddet af gode sportskammerater
Efter 117 kilometer hastighedsprøver for fuld udblæsning i Ecoteck Rally Himmerland på nordjyske veje var der kun 1,7 sek. mellem Tim Svanholt fra Øm og hans nærmeste jævnbyrdige konkurrent Max Christensen fra Svenstrup.
 

Det var dog nok til at Danmarksmesteren fra Roskilde og hans co-driver Carina Møller kunne køre hjem med 12 ekstra point og stadig ligge på andenpladsen i det samlede DM-opgør før fjerde runde i Slagelse den 20.-21. juni.


Efter en nerveirrende nat på et lånt værksted i Holstebro var Tim Svanholt og Carina Møller klar til at tage kampen op med konkurrenterne i årets tredje DM-runde

Slutresultatet var for Svanholt Motorsport i ligeså høj grad et resultat af god sportsånd som af en kolossal indsats af teamets trio af servicefolk, fordi natten før løbets start hang mesterholdets chancer i en spindelvævstynd tråd.

- Ved en shake down-test fredag gav det et ildevarslende smæld i bilens differentiale, og det var helt klart noget alvorligt, forklarede Tim Svanholt efterfølgende.

Da kron- og spidshjulene i både for- og bagaksel i hans 4-hjulstrukne Mitsubishi Lancer Evo IX allerede var skiftet, faldt mistanken hurtigt på bilens centerdifferentiale, men de fornødne reservedele var ikke ved hånden, så mesterholdet syntes dømt til at udgå, før det overhovedet var kommet til start.

- Vi blev reddet af Mitsubishi-holdet Jens Christian Pilgaard og Carsten Bjerregaard, som tilfældigvis stod på Pilgaard værksted i Holstebro, da jeg ringede for at høre, om de måske kunne hjælpe. Klokken 10 fredag aften stod vi hos Pilgaard - 100 kilometer fra rallycentret - og gik igang med at skille bilen ad, forklarede Tim Svanholt videre, og tilføjede:

- Vi fik monteret centerdifferentialet fra Pilgaards bil, men ved en efterfølgende test viste differentialehuset sig at have en uopdaget revne, så vi måtte flytte indmaden fra Pilgaards differentiale over i vores eget centerhus. Det blev noget hektisk, men servicefolkene fik ved en formidabl indsats i løbet af natten bilen klar - få timer før lørdagens start.


Tim Svanholt (t.h.) med service-trioen, som natten før weekendens rallybrag skruede som rasende for at få bilen klar til start

Og så gik det ellers over stok og sten. Roskilde-holdet lagde fra starten ud i højt tempo, for nu skulle der hentes point til DM-regnskabet.

Ganske vist er der to hurtigere hold i gruppen af 4-hjulstrukne Division A-biler, men det er toptunede biler i de såkaldte Super 2000- og R5 kategorier, som Svanholt og de øvrige seks kombattanter i teknisk underlegne standardbiler har svært ved at hamle op med.

Trods en kaotisk start på årets tredje DM-runde fik Tim Svanholt og co-driver Carina Møller hurtigt lagt afstand til Max Christensen og Preben Jensen, som i deres Subaru Impreza WRX STI var på hjemmebane. Efter syv af løbets 10 hastighedsprøver havde Svanholt sikret sig et forspring på 14,1 sek.

Steen Andersen, Brøndby, udgik på løbets fjerde hastighedsprøve, da koblingen i hans Mitsubishi Lancer Evo X brød sammen, så hans hurtige tider på løbets to første hastighedsprøver kom ikke til at spille nogen afgørende rolle.


Carina Møller og Tim Svanholt var godt trætte efter den nordjyske DM-runde, men ovenud tilfredse, og med en samlet andenplads er de stadig med i toppen af DM-opgøret

Siden fulgte en ny krise for Roskildes mesterhold. I løbets sidste servicepause knækkede en genstridig hjulbolt, så løbets to sidste hastighedsprøver, bl,a. en 28 kilometer lang, meget hurtig og krævende prøve gennem Lindum Skov, måtte køres med kun fire hjulbolte i det ene forhjul.

- Jeg har i to tidligere rallyer prøvet at miste et hjul på en bil i topfart. Det var ikke sjovt. Derfor valgte jeg at udnytte vort forspring til mere passiv og strategisk kørsel, og selvom Max Christensen pressede voldsomt på til sidst, lykkedes det altså at fastholde tredjepladsen i løbet og andenpladsen i den samlede DM-stilling, sluttede Tim Svanholt, før han og resten af teamet kørte hjem for at få gjort noget ved weekendens søvnunderskud.

DM 3 - Ecoteck Rally Himmerland
1. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans, Peugeot 208 T16, 58:57:900
2. Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 S-2000, 59:50:200
3. Tim Svanholt-Carina Møller, Øm, Mitsubishi Lancer Evo IX, 1:00:08:900

DM-stilling efter tre af seks runder
1. Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 S-2000, 60 point
2. Tim Svanholt-Carina Møller, Øm, Mitsubishi Lancer Eco IX, 43 point
3. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans, Peugeot 208 T16, 41 point

Svanholt


Læs mere om:
  • Tim Svanholt
  • Hobro
  • 31/05/14 - Hobro - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: