Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

12 Hours

Kim Holmgaard starter i hollandsk langdistanceløb i ny spændende racerbil

12 Hours 
09/05/14 

Det bliver en helt ny udfordring, der venter for Kim Holmgaard, når han i den sidste weekend af maj skal deltage i et stort langdistanceløb i Holland. Hankook 12H Zandvoort køres over tolv timer den 31. maj på den hollandske Zandvoort-bane, der af mange betegnes som en af verdens bedste.
 

”Bilen, jeg skal køre med, ligner på det ydre en normal Ford Focus, men faktisk bliver det nok den vildeste racerbil, jeg til dato har kørt med,” fortæller racerkøreren fra Aalborg. ”Inde under karrosseriet gemmer der sig nemlig dels en stor rørramme, dels en stor australsk V8-motor, og der er ikke tale om en ombygget personbil. Det er derimod en racerbil, der fra grunden er bygget op udelukkende med motorsport for øje.”


Australske Marc Cars har bygget tre eksemplarer af den specielle Ford Focus
(Foto: Kim Holmgaard)

Opbygningen af racerbilen er sket i Australien hos Marc Cars, der er et fabriksstøttet team. Bilen har bl.a. deltaget i det store Bathurst-løb, og dens australske baggrund gør den speciel.

”Der er en udfordring for mig, for de har sat rattet i den anden side,” siger Kim Holmgaard, som dog er fortrøstningsfuld. ”Jeg har kørt meget personbil i trafikken i England. Den største udfordring opstod, når man kørte ud fra parkeringspladsen og skulle placere sig, men jeg vurderer ikke, at det bliver det store problem, for på racerbanen er der jo ikke noget modkørende trafik.”


Det er denne bil, som Kim Holmgaard skal starte med i Holland
(Foto: Kim Holmgaard)

Nordjyden får lejlighed til to dages test med bilen. Det kommer til at ske i dagene op til løbet på Zandvoort.

”Den test glæder jeg mig til, og jeg glæder mig også til selve løbet,” siger Kim Holmgaard. ”Foreløbig har vi kun truffet en aftale om, at jeg skal køre dette løb, men der er mulighed for, at jeg også skal deltage med bilen i andre, store langdistanceløb.”

Med venlig hilsen
Kim Holmgaard


Læs mere om:
  • Kim Holmgaard
  • Zandvoort
  • 31/05/14 - Zandvoort - 12 Hours
  •