Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Første podieplads kom i hus ved sæsonstart

Yokohama
1600 Challenge 

02/05/14 
Yokohama

Det blev en rigtig god sæsonstart for Jonas Lynge, da første afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på FDM Jyllandsringen i weekenden 26.-27. april.
 

Den 17 årige kører fra Nibe kørte sig i debutsæsonen 2013 til en 4. plads i Rookiemesterskabet for asfaltbanedebutanter og en generel 11. plads i DIF Danmarksmesterskabet. Teamet fik sat et rigtig flot punktum for 2013 sæsonen med hurtigste omgang i finaleheatet på Padborg Park. Så de kunne næsten ikke vente med at komme på banen igen i 2014.

Meteologerne havde på forhånd lovet tørvejr og solskin fra en skyfri himmel hele weekenden, så det var ikke regnvejr der skulle spænde ben for et godt resultat.

Ved træningen lørdag formiddag steg den unge Nibenser fortrøstningsfuld i bilen, og var klar til at give gas fra første øjeblik. Bilen kørte dog ikke helt optimalt, da det kun blev til 10. bedste tid i træningen ud af 23 kørere.

Teamet lavede lidt småjusteringer inden kvalifikationen, og satte nye dæk på, hvorefter kampen om startplaceringerne blev sat ind.

Det blev også til en forbedring af tiden med 0,3 sekund. Mange af konkurrenterne havde dog også fundet lidt ekstra tid, men alligevel fandt Jonas tid nok til at avancere til 8. startposition.


(Foto: CN Photo)

Lørdag efter kvalifikationen fandt teamet årsagen til den manglende fart i bilen, hvilket skyldes noget var skævt på fronten af bilen, så det ene hjul havde mere camber end det andet. Faktisk så meget at de slet ikke kunne justere sig ud af det, men kun rette lidt op på det, så der var knapt så meget forskel.

Søndag klokken 11.40 holdt de i alt 23 biler klar til start. Der var tæt kamp rundt i de første par sving, men den sort-gule Peugeot 207 med nummer 56 på siden, kom fint rundt og vandt endda en placering allerede på første omgang. Herefter blev det til i alt 13 hæsblæsende omgange med en tæt dyst mellem Karsten Olsen, Kasper Nybo, og Jonas. De 3 biler kørte over målstregen med under 1 sekund imellem forreste og bagerste mand. Det blev dog i nævnte rækkefølge, men det betød blot at Jonas ville få en bedre startplacering til heat 2, da man vender top 8 til det andet heat.

Midt på eftermiddagen var det tid til heat 2. Jonas Lynge havde 3. startposition, men skød hurtigt op på 2. pladsen inden første omgang var slut. Herefter gik jagten ind på den førende Carsten Rasmussen som endelig blev overhalet på 5. omgang. Derved lå den unge kører fra Nibe nu for første gang i karrieren i føring af et asfaltbaneløb. Noget som han ellers tidligere var meget vandt til fra gokarttiden.


(Foto: CN Photo)

Det blev til 5 flotte omgange i front af feltet, men en meget hurtigtkørende Morten Jespersen kunne han ikke holde tilbage, og måtte afgive føringen med kun 3 omgange tilbage af løbet. Alligevel kunne Jonas hænge godt på, og sluttede mindre end 1 sekund efter vinderen på 2. pladsen.

Derved var den første generelle podieplads i Yokohama 1600 Challenge hjemme, og teamet kunne kun være overud tilfreds. Især taget i betraktning af en bil som kørte med langt fra optimalt setup. Så hvad kunne det ikke være blevet til, hvis den havde stået helt perfekt…?


(Foto: CN Photo)

I DIF Danmarksmesterskabet blev det til 37 gode point, hvilket gør at Jonas indtager en aktuel 3. plads i mesterskabet. Så helt klart en perfekt start på sæsonen.

Næste løb køres i weekenden 31. maj – 1. juni på Ring Djursland. Det var her, at Jonas Lynge kørte de første top 10 placeringer hjem i sin debutløb. Så teamet er fuld af forhåbninger, selvom de skal have 40kg succesballast med i bilen på grund af weekendens flotte resultat.

Jonas Lynge

JJ Media


Læs mere om:
  • Jonas Lynge
  • Jyllandsringen
  • 27/04/14 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: