Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Flot DM-debut til ny Peugeot 208 T16

DM Rally 
01/05/14 

Det blev til en flot Danmarkspremiere for Peugeot Sport Dealer Team DK, da holdet lørdag for første gang indsatte teamets nye Peugeot 208 T16 i DM-regi. På vejene omkring Vejen skulle Christian Jensen og Freddy Pedersen for første gang deltage med den nye bil, og premieren endte med dels en andenplads, dels en overbevisende sejr på løbets såkaldte Power Stage.
 

”Under de omstændigheder, som vi har haft, så er vi utroligt glade for de 18 points, som vi scorede ved løbet,” siger Christian Jensen, som dog måtte erkende, at DM-premieren var forbundet med visse begyndervanskeligheder.

”Det er lidt ligesom at skulle lære at cykle første gang. Den nye bil er noget helt andet at køre i end min hidtidige Peugeot, men bilen er fantastisk, og den blev også rigtig hurtig til sidst i løbet.”


Christian Jensen og Freddy Pedersen fik en flot DM-debut med den nye Peugeot 208 T16
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

Formiddagens del af DM-rallyet ved Vejen var resultatmæssigt ikke det bedste for mandskabet. På de to første hastighedsprøver manglede man fart, og på de to næste løb man ind i udfordringer med bilens bremser. Men dem fik mekanikerne fra Peugeot Sport Dealer Team DK løst under en servicepause, og herefter var Christian Jensen og Freddy Pedersen flyvende. På tre af de seks resterende hastighedsprøver var holdet hurtigst, og med en sejrsmargen på hele 14 sekunder på den sidste hastighedsprøve rykkede man frem på andenpladsen.

”Men der er yderligere potentiale i bilen. Det er helt klart en vinderbil,” slår Christian Jensen fast.

Peugeot Sport Dealer Team DK var også repræsenteret af Kim Madsen og Line Lykke Jensen, men det var ikke i deres normale Peugeot 208 R2, at de var til start.


Line Lykke Jensen og Kim Madsen scorede årets første pokal med en andenplads i 2WD-divisionen
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

”Vi havde håbet på at kunne stille til start med en standardmotor i bilen, men da vi ikke kunne få det til at fungere optimalt, måtte vi låne en erstatningsbil for at kunne deltage,” siger Kim Madsen.

Men selv om bilen var aldeles ukendt for rallykøreren fra Slagelse, så formåede han at køre en andenplads hjem i 2WD-divisionen.

”Jeg synes, at resultatet er tilfredsstillende,” fortæller Kim Madsen. ”Vi kom for at få nogle point på kontoen, og det gjorde vi. Jeg havde ikke de store forventninger til bilen inden løbets start. Det var jo en bil, vi ikke kendte, men jeg synes, at det er gået fornuftigt.”


Læs mere om:
  • Vejen
  • 26/04/14 - Vejen - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: