Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

To sejre til Magnussen – men DTC-føring til Elgaard

DTC 
30/04/14 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipAuto-G Danish Thundersport Championship blev skudt i gang på Jyllandsringen
Selv om det var Jan Magnussen, Roskilde, som hele to gange sejrede ved premiererunden på FDM Jyllandsringen søndag eftermiddag, var det allige Casper Elgaard, Egå, som kunne drage hjem fra FDM Jyllandsringen med føringen i årets Auto-G Danish Thundersport Championship.
 

Jan Magnussen var flyvende specielt i det første heat, som han førte fra start til mål og vandt med en klar margen, men i det andet heat var han uheldig at ryge i sandet på den første omgang og endte mange omgange efter det øvrige felt. Imidlertid havde han til finaleheatet kvalificeret sig til en startplacering som nummer fire. Her passerede han veteranen John Nielsen, Randers, i starten, hvorefter han brugte to omgange på at kæmpe sig forbi Ronnie Bremer, Hvidovre, inden han var nået op til den førende Casper Elgaard.


Jan Magnussen vandt to af søndagens tre løb for Auto-G Danish Thundersport Championship, som Casper Elgaard – yderst til venstre – nu fører
(Foto: Christoffer Nielsen)

Over flere omgange fulgte der nu en intens duel mellem de to kørere, og fire omgange før mål lykkedes det så Jan Magnussen at komme på siden af Casper Elgaard, passere ham og tage søndagens anden løbssejr.

For Casper Elgaard var løbsdagen begyndt skuffende. Under Super Pole-konkurrencen præsterede han nemlig ganske overraskende at spinne på sin flyvende omgang, så i stedet for en mulig startplacering forrest i feltet måtte han starte første løb fra ottendepladsen. Og da starten gik, havde han en kollision med Jesper Egebart, Vejle, som satte ham længere tilbage.

I dagens andet løb var Casper Elgaard med helt fremme, hvor han konkurrerede med Sebastian Aarvik, Norge, om føringen, men han blev bl.a. sat tilbage af en strafbane for tyvstart. Alligevel tog han sejren, da nordmanden efterfølgende blev udelukket for en overhaling i gul flagzone.

Såvel Ronnie Bremer som John Nielsen var i perioder med fremme i den forreste del af feltet, men hver især havde de problemer med teknikken. De sluttede dog finaleheatet på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen.

Feltet i Auto-G Danish Thundersport Championship havde flere debutanter, hvor flere gjorde en god figur, men måtte sande, at kampen er hård og ubarmhjertig. Jesper Egebart, Vejle, og Michael Markussen, Kolding, stod dog ved søndagens afslutning noteret for henholdsvis en fjerde- og en sjetteplads som bedste resultat, men begge måtte dog lide den tort, at de undervejs var blevet skubbet rundt af konkurrenter.

Auto-G Danish Thundersport Championship
DTC Motorsport A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 27/04/14 - Jyllandsringen - DTC
  •