Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Så kom foråret til Danmark

DM Rally 
30/04/14 

det var samtidig tid for afvikling af DM2 i Rally på vejene omkring Vejen
Jacob Jensen og Claus Kammersgaard skulle forsvare deres føring fra første afdeling af DM i rally der blev afviklet i Tyskland - løbet havde dog haft den konsekvens at deres Peugot 208 R2, efter en alvorlig afkørsel ikke var klar til DM2! Men med hjælp fra Søren Jensen, RacerShoppen Haarby, var de at finde på startlisten til løbet i Sørens Citroën C2 S1600 - vel nok en af de bedste Super 1600 biler der er bygget.
 

Jacob havde inden løbet kun siddet ved siden af i den fine Citroen og havde derfor inden bilen blev læsset på traileren kørt et par ture op og ned af vejen, for som han sagde ”.. det vil sgu´være for pinligt at stalle den hver gang man skal sætte i gang…”. Da det som sagt var første gang Jacob skulle køre i så kraftig en bil var målsætningen for løbet at komme i mål og få de point der var opnåelige - efter en test fredag aften ved Rally Show i Vejen by stod det klart for Jacob & Claus at det helt sikkert er en bil med vinderpotentiale ”.. den bare slæver – jeg kan dårligt nå at skifte gear før den skal have en ny rille…” udtaler Jacob på syngende Fynsk.


(Foto: Team Racershoppen)

Allerede på prøve 1 var Jacob og Claus begge sikre på at det blev en god dag! Farten blev øget kraftigt i løbet af den 17 km. lange prøve 1 - og ved mål på prøven lå de på en sikker 3. plads i klassen, lige så godt som man havde håbet og løbet var kun lige startet.... men på prøve 2 kom problemet - bilen måtte skubbes i gang ved start på prøven, det lykkedes men halvvejs på prøven begyndte elektronikken at slå knuder og Jacob/Claus måtte opgive at komme i mål på prøven og slet ikke til service så bilen kunne blive repareret!

Det var et par skuffede kørere der blev hentet af servicefolkene - teamets skuffelse blev endnu større da det hurtigt stod klart at årsagen lå i en helt ny Motorsports-generator der kun havde kørt 78 km. prøver, og efter montering af den "gamle" standard generator virkede det hele igen..... hvis nu bare de havde nået til service, hvis nu bare den var gået i stykker til RallyShowet - hvis og hvis kommer man ikke langt med, sådan er gamet! Men det var en lang dag i Vejen - hvor Team RacerShoppen nød det gode vejr og hinandens selskab. Nu skal 208 R2 bilen gøres klar til DM3 - så må de bare op på hesten igen.


Læs mere om:
  • Vejen
  • 26/04/14 - Vejen - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: