Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Roskildes danske rallymestre besatte tredjepladsen

DM Rally 
29/04/14 

efter tætte sekunddueller i Jylland
- Vi var forberedt på, at det ville blive tæt, og det blev tæt! Til tider næsten lidt for meget af det gode, men vi kom i mål, og er godt tilfredse med tredjepladsen i generalklassementet og Division A. Det gav gode point til DM-regnskabet, fastslog Roskildes forsvarende Danmarksmester, Tim Svanholt, Øm, efter den sidste meter i den 342 km lange anden runde af DM-turneringen 2014 - Rally Læborg Autohandel ved Vejen.
 

Primært stod opgøret mellem vinderen af sæsonens første runde i Slesvig, Ib Kragh, Juelsminde, i Peugeot 207 S2000 og de to Mitsubishi Lancer-kørere Svanholt og Steen Andersen, Brøndby samt og Christian Jensen, Ans, i en helt ny Peugeot 208 S2000.
Truppens joker var Max Christensen, Svenstrup, i Subaru Impreza WRX STI, men i denne omgang kom han dog ikke til at spille nogen afgørende rolle.


(Foto: Svanholm Motorsport)

- Vi fik sat lidt for bløde dæk på bilen til dagens to første hastighedsprøver, forklarede Tim efterfølgende. På de nævnte strækninger var Ib Kragh hurtigst, mens Svanholt kørte feltets anden og tredjehurtigste tid. I den første servicepause blev der skiftet dæk, og så kom der mere fart i roskildenserens Mitsubishi Lancer Evo IX. På dagens tredje prøve - en godt 17 kilometer lang strækning ved Stenderup -kørte Svanholt fra alt og alle. I dagens videre forløb skiftedes Ib Kragh og Christian Jensen til at sætte tiderne på prøverne, men rallymesteren fra Roskilde kørte med en enkelt undtagelse til stadighed feltets anden,- tredje- eller fjerdehurtigste tider.


(Foto: Svanholm Motorsport)

Tim Svanholt, Steen Andersen og Max Christensen kører i standardudgaver af deres biler, som er tungere end konkurrenterne i de lynhurtige Peugeot Super 2000-biler, så der skal køres på grænsen af det fysisk mulige for at være med i toppen af pointopgøret. En enkelt gang havde Tim Svanholt Mitsubishiens bagende ude over en grøftekant, og troede et øjeblik, at det var ”game over“, men fik dog bilen tilbage på sporet, så han og co-driveren Carina Møller kunne slutte med en samlet tredjeplads og køre hjem med 12 DM-point plus et point for at køre dagens tredjehurtigste tid på den såkaldte Power-stage, som giver ekstra point til de tre hurtigste biler. Tredje runde af DM-turneringen køres allerede om godt fire uger i Hobro, og den bliver næppe mindre hektisk end de to foregående. I weekendens opgør sluttede Tim Svanholt og de to Super 2000-kørere indenfor det samme minut, så der er linet op til endnu en tæt omgang.


(Foto: Svanholm Motorsport)

DM Rally Læborg Autohandel
1. Ib Kragh-Mie Petersen, Peugeot 207 S2000, 1:00:03,500 t.
2. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Peugeot 208 T16, 1:00:24,400 t.
3. Tim Svanholt-Carina Møller, Mitsubishi Lancer Evo IX, 1:00:53,700 t.

DM-stillingen efter 2. runde
1. Ib Kragh-Mie Petersen, Peugeot 207 S2000, 44 point
2. Tim Svanholt-Carina Møller, Mitsubishi Lancer Evo IX, 31 point
3. Steen Andersen-Iben Louring, Mitsubishi Lancer Evo X, 23 point

Med venlig hilsen
Svanholm Motorsport


Læs mere om:
  • Vejen
  • 26/04/14 - Vejen - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: