Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Dobbelt sejr for Suzuki Motorsport i DM-rally

DM Rally 
29/04/14 

Anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally ved Vejen blev en stor succes for Suzuki Motorsport. To biler stillede teamet til start med, og begge mandskaber kom i mål med sejre i deres respektive DM-divisioner. I Tunet National udbyggede Kenneth Madsen/Henrik Dernoff (Dianalund/Ringsted) deres føring, mens Kasper Nyman/Dan Johannsen (Vejen/Vejen) med en sejr i deres første start for teamet i Standard National faktisk også har sikret sig en DM-føring!
 

For Kenneth Madsen/Henrik Dernoff var kampen om sejren specielt hård. Gennem hele løbet dystede de mod Benny Pedersen/Mette Felthaus, som var på hjemmebane. Efter otte hastighedsprøver – hvor de havde vundet fem af dem – havde parret i den hurtige Suzuki Swift Maxi 2000 opbygget en føring på blot 9,3 sekunder.


Kenneth Madsen og Henrik Dernof f udbyggede deres DM-føring.

”På den niende hastighedsprøve lavede jeg en rigtig brøler, og jeg troede faktisk, at det hele var sat til, men vi skruede hovedet af på resten af prøven, og så havde vi i virkeligheden ikke tabt så meget,” siger Kenneth Madsen. Forspringet var således blot skrumpet ind til 8,9 sekunder forud for den allersidste hastighedsprøve – løbets længste.

”Her skruede vi også hovedet af og gav den gav, for vi regnede med, at Benny stadig var med, men det viste sig så, at han udgik på prøven. Det kunne have været sjovt at køre fra ham på hjemmebane,” siger Kenneth Madsen, som sammen med Henrik Dernoff nu står noteret for 41 point i Tunet National – mere end dobbelt så mange som næstbedste hold.

Løbet ved Vejen var det første for teamet i DM-regi for Kasper Nyman/Dan Johannsen, som også kunne fejre en divisionssejr, men rent faktisk var de også tæt på at sætte det hele over styr ved løbets afslutning.


Kasper Nyman og Dan Johannsen vandt Standard National.

”Vi kørte de sidste tre prøver med en defekt højre bagstøddæmper, og så tog bilen lige magten fra os inde på Bindeballeprøven med alle de hop og toppe, der var derinde, og så måtte vi en tur ind over en mark,” forklarer Kasper Nyman. ”Jeg tror, at vi tabte omkring 50 sekunder, men vi holdt alligevel føringen, for vi var foran med et minut og ti sekunder inden vores uheld.”

Kasper Nyman var glad for sit DM-comeback bag rattet af en Suzuki.

”Det er dejligt at være tilbage og så i et dejligt team med en god stemning. Det borger godt for fremtiden,” siger han.

Suzuki Motorsport
Teamchef Anders Lysen


Læs mere om:
  • Vejen
  • 26/04/14 - Vejen - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: