Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Forsvarer sin DM-føring i rally i lånt bil

DM Rally 
24/04/14 

Når Jacob Jensen/Claus Kammersgaard, Broby/Grindsted, ankommer til weekendens Rally Læborg Autohandel i Vejen, sker det på en førsteplads i kampen om Danmarksmesterskabet i 2WD-divisionen – mesterskabskategorien for tohjulstrukne biler opbygget efter det internationale reglement. Men det bliver ikke i den Peugeot 208 R2, som de sikrede sig titelføringen i, at de starter.
 

”Vi bulede jo bilen slemt til årets første DM-løb, og det er faktisk først i denne uge, at vi har modtaget de dele, som vi skal bruge til at gøre Peugeoten helt færdig. Derfor har vi måttet ud for at låne,” siger Jacob Jensen.


Jacob Jensen og Claus Kammersgaard sikrede sig med en voldsomt bulet bil DM-føringen i 2WD-divisionen i rally

Lånebilen har hans onkel – Søren Jensen, Haarby – stillet til rådighed. En rød og hvid Citroën C2 Super 1600, der også kan anvendes i 2WD-divisionen, men som afviger markant fra det, den unge fynboen ellers har været vant til at køre.

”Den er meget anderledes. Der er stor forskel på de to biler … så stor, at det næsten virker skræmmende,” indrømmer Jacob Jensen. ”Det er primært effekten, som godt kan skræmme ud fra den korte prøvekørsel, jeg har haft. Den ryger hurtig op i fart. Den har vel et sted mellem 225 og 230 hestekræfter, og det er vel omkring 50 hestekræfter mere end det, som min normale rallybil har.”


Onkel Søren Jensen stiller bil til rådighed, så Jacob Jensen/Claus Kammersgaard kan forsvare deres føring i 2WD-divisionen ved Rally Læborg Autohandel

Men trods det markante kraftoverskud har Jacob Jensen ikke nogen ambitioner om atter at kunne sikre sig de 20 DM-point, som en divisionssejr ved Rally Læborg Autohandel kan give ham.

”Det bliver primært vores mål at få samlet nogle point og komme sikkert igennem. Det bliver ikke med en general topplacering for øje, at vi deltager,” siger han. ”Vi vil satse på sikker kørsel og så ellers bare arbejde på at komme i mål. En skadet bil i år må være nok, så det går nok ikke, at jeg ødelægger den også...”

Rally Læborg Autohandel får base i Vejen, hvor der fredag aften afvikles rallyshow forud for selve løbet, der køres lørdag i et område fra Gørding i vest til Egtved i nordøst.

dmrally2.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Vejen
  • 26/04/14 - Vejen - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: