Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Lasse M. Sørensen klar til bildebut i weekenden

Yokohama
SuperCup 

24/04/14 
Yokohama

Den 15-årige Hammel-knægt tager springet fra karting til bilsporten
Det bliver en helt ny udfordring, som venter for Lasse M. Sørensen, når han i weekenden tager hul på sin 2014-sæson. For første gang nogensinde skal den blot 15-årige skoleelev fra Hammel stille til start i en bilsportsklasse. Det sker i weekenden på Jyllandsringen ved Silkeborg.
 

”Det hele begyndte egentlig ved et tilfælde,” fortæller Lasse M. Sørensen. ”Jeg fik pludselig mulighed for at teste en af vinderbilerne fra sidste års sæson i Yokohama Super Cuppen, og derfra har tingene så udviklet sig til, at jeg skal have min debut i weekenden.”

Lasse M. Sørensen bliver yngste kører i feltet, der udgøres af godt 20 mand, som deltager i let modificerede standardvogne, hvor de skal kæmpe skærm mod skærm om at komme først. En lidt anden oplevelse end det, han hidtil har været vant til.

”Det bliver meget nyt at prøve at skulle køre race i standardvogn, og jeg synes, at det bliver spændende,” siger Lasse M. Sørensen. ”Det sværeste bliver nok, at man skal til at vænne sig til at køre i en bil i forhold til en kart. Racerbilen har også forhjulstræk, mens karten havde baghjulstræk, og det skal man også lige vænne sig til.”

Lasse M. Sørensen har fire sæsoners baggrund med sig fra kartingsporten, hvor han bl.a. har deltaget i den danske Rotax Max Challenge og har opnået mange top 10-placeringer i Dansk Automobil Sports Unions talentcup.

”I starten af året var det planen, at jeg skulle tage mig et år mere i karting, men så opstod denne her mulighed,” siger østjyden, der ikke tør være særlig præcis, når det gælder egne forventninger til sine resultater i weekenden.

”Det er svært at sige. Jeg har kun haft en testdag i bilen, og Jyllandsringen kører jeg først på under en testdag på fredag. Det er ikke til at vide, om jeg kan komme i top 5, top 8 eller top 10. Men jeg håber på at komme igennem weekenden uden buler.”

Jan Sørensen


Læs mere om:
  • Lasse M. Sørensen
  • Jyllandsringen
  • 27/04/14 - Jyllandsringen - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: