Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Det er et minus at køre på hjemmebane

DM Rally 
23/04/14 

Når Vejen og Omegns Motorklub fredag og lørdag afvikler anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, så er det ikke kun som officials, at klubbens medlemmer kommer i aktion. Deltagerlisten ved Rally Læborg Autohandel tæller nemlig også kørere fra klubben, som dermed skal starte på hjemmebane.
 

”Men det er faktisk et minus at køre på hjemmebane,” siger Niels Jørgen Jørgensen, Holsted, der i observatørsædet sekunderet af Allan Hansen, Hejnsvig. ”Når man kører rally på nogle veje, som man godt kender, så ved man, at dér og dér står der nogle træer, og så tænker man på, at man skal slappe af. Men havde de træer stået andre steder, hvor man ikke normalt kommer, så havde man bare kørt med fuld knald på.”


Niels Jørgen Jørgensen og Allan Hansen er blandt de hold fra Vejen og Omegns Motorklub, som deltager i weekendens Rally Læborg Autohandel

Makkerparret stiller op i feltets ældste bil – en Opel Manta B, som Niels Jørgen Jørgensen har kørt rally med i godt 15 år. Den er indplaceret i divisionen Klassisk Rally Bil, men holdet vil også forsøge at gøre sig gældende i generalklassementet – i kamp mod langt mere moderne biler.

”Jeg vil sige, at vi skal forsøge at gå efter en placering i midten af feltet. En placering som 15-16 stykker generelt vil jeg mene, at vi kan nå. På en god dag,” siger Niels Jørgen Jørgensen. Spørgsmålet er så, om Rally Læborg Autohandel bliver en god dag for holdet?

”Ja, det er straks værre,” ler Niels Jørgen Jørgensen. ”Lad os nu sige, at tingene virker godt fra morgenstunden, så kan man ikke lade være med at hold klem på, men hvis tingene driller fra start, så fokuserer man måske på ikke at begå fejl, men på at komme helt igennem.”

”Jeg vil gerne gøre en god figur på hjemmebane og har svært ved at lade være, men jeg er heller ikke en af de helt unge, så måske slækker jeg lidt for at komme hjem, Selv om jeg nok er bedst til fuld attack.”

Niels Jørgen Jørgensen og Allan Hansen er ikke de eneste medlemmer af Vejen og Omegns Motorklub, som starter i weekendens Rally Læborg Autohandel. Kasper Nyman/Dan Johansen, begge Vejen, og Jens-Ole Jensen/Jan Poulsen, Bramming/Gørding, er yderligere to VOM-hold, som starter, ligesom den tidligere Danmarksmester Benny Pedersen, Gørding, og de to co-drivere Mie Petersen, Juelsminde, og Heidi Knudsen, Egtved, begge repræsenterer klubben.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Niels Jørgen Jørgensen
  • Vejen
  • 26/04/14 - Vejen - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: