Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Danmarkseliten i rally kommer til Vejen

DM Rally 
17/04/14 

Det bliver hele Danmarkseliten i rally, som kommer til Vejen og omegn, når Rally Læborg Autohandel afvikles fredag den 25. og lørdag den 26. april med Vejen Idrætscenter som omdrejningspunkt. Som sportslig ansvarlig står den lokale Vejen og Omegns Motorklub, som har været aktiv siden 1962, og som nu altså skal stå i spidsen for anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally.
 

Dette betyder, at det bliver nogle af landets hurtigste rallykørere, man vil kunne opleve på landsdelens vejene – veje, der naturligvis er afspærret af sikkerhedsmæssige hensyn. Rally Læborg Autohandel kommer til at strække sig til Gørding i vest og til nord for Egtved i nordøst.


Ib Kragh og Mie Petersen kommer som DM-førende til Rally Læborg Autohandel den 25.-26. april
(Foto: Morten Alstrup)

Størst spænding venter der i den såkaldte 4WD-klasse, hvor man kan opleve nogle af de hurtigste rallybiler herhjemme. Feltet ved Rally Læborg Autohandel bliver anført af Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, der i år skal forsøge at generobre det Danmarksmesterskab, som de senest var i besiddelse af tilbage i 2012. Men makkerparret har ryggen mod muren. Deres nye rallybil – en Peugeot 208 T16 – nåede ikke at blive klar til DM-premieren for en måned siden, og de er derfor bagud på point.

Foran er derimod Ib Kragh/Mie Pedersen, begge Juelsminde. Makkerparret, som gennem det meste af 2013-sæsonen var det hurtigste rallymandskab herhjemme, lagde ud med at vinde DM-premieren, og de fører naturligvis kampen om Danmarksmesterskabet foran de forsvarende mestre Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev, samt Steen Andersen/Iben Louring, Brøndby/Amager, der også spås favoritchancer ved Rally Læborg Autohandel. Sidstnævnte mandskab vandt nemlig to af sidste sæsons i alt seks DM-rallyer.


Benny Pedersen fra Vejen og Omegns Motorklub skal være med til at forsvare den lokale ære i løbet
(Foto: Morten Alstrup)

Udover at have mange officials i arbejde ved Rally Læborg Autohandel vil Vejen og Omegns Motorklub også være repræsenteret på deltagersiden.

Benny Pedersen er tidligere Danmarksmester, og efter en 2013-sæson, der kun bød på sporadiske starter på DM-plan, er han nu tilbage med brask og bram. Ved DM-premieren i den sidste weekend af marts lykkedes ham nemlig sammen med sin nye co-driver – Mette Felthaus – at gå til tops og vinde gruppen for de såkaldte Tunet National-biler – den gruppe, han tidligere har været Danmarksmester i. Da dele af Rally Læborg Autohandel kommer til at foregå på vejene tæt ved hans hjemby, Gørding, er der ingen tvivl om, at Benny Pedersen bliver en kører, man skal regne med.

Rally Læborg Autohandel

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Vejen
  • 26/04/14 - Vejen - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: