Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama 1600 Challenge

Den blå Rallye klar til top 10

Yokohama
1600 Challenge 

01/04/14 
Yokohama

Jens Jensen, Jens Jensen Racing, er 27 år gammel, og kommer fra landsbyen Stouby, men har siden 2010 boet i Vejle. Teamet består udover Jens af hans kone Jeanny, samt hans forældre Vivi og Niels Kristian.
 

Tilbage i 2007 tog han banelicens, men det var først i 2009 at han gjorde brug af den.

Der blev indledt et samarbejde med Steffen Larsen og Team Low Budget. Planen var at tage et løb af gangen i Danish Endurance Championship, for at få prøve banesporten af, og få kørt nogle kilometer på de forskellige baner. Allerede første weekend gik det langt over forventningerne, da teamet sluttede på en sensationel 3. plads i den lidt aldrende Citroen AX.

Da den 2. løbsweekend gik ligesådan, var tvivlen om der skulle fortsættes dog så godt som forsvundet. Det gav for alvor blod på tanden, og ikke mindst da den 3. og 4. også blev fuldført på podiets nederste trin. Debutanten Jens lå pludselig til at kunne vinde mesterskabet, hvis alt flaskede sig. Uheldigvis blev holdkammerat Steffen påkørt og bilen måtte udgå ved 5. og sidste afdeling, så i stedet for en medaljeplads endte Jens på den utaknemmelige 4. plads i mesterskabet.

Allerede på det tidspunkt havde Jens også kig på alternativer til langdistanceløbene. Det blev til en enkelt start i 1600 Challenge på Ring Djursland i en lejet Peugeot 106 GTI, og her forløb alt også perfekt, med 2 gode heatresultater.


Jens Jensen
(Foto: Denner Photo)

2010 faldt valget derfor på 1600 Challenge, men budgettet rakte kun til et begrænset program. Jens lejede en helt nybygget blå Peugeot 106 Rallye af Team Low Budget, og deltog i 4 løbsweekender. Hvor hver weekend kom der mere og mere fart i det nye makkerpar – faktisk så meget at Jens valgte at købe bilen, og har holdt fast i den lige siden.

Sæsonen efter blev det til en enkelt start, med 2 gode placeringer i pointene for Jens Jensen Racing.

2012 blev det til 2 starter – en på Ring Djursland og en på FDM Jyllandsringen. Grundet nyt pointsystem for klassen blev det ikke til point, men resultaterne var faktisk de bedste siden debutten i 2009.

2013 blev der langt om længe fundet budget til en fuld sæson. Makkerparret begyndte virkelig at køre hurtig, og til 2. løbsafdeling på FDM Jyllandsringen lykkedes det endelig at erobre den første top 10 startplacering.

Til Grand Prix Danmark lå teamet og snuste rundt omkring 8.-10. pladsen, men bilen overophedede så Jens i stedet måtte falde tilbage og nøjes med 12. pladsen.
1 måned senere på samme bane var historien ved at gentage sig, men endnu engang drillede køleren på bilen.


Jens Jensen
(Foto: Denner Photo)

De gode resultater i løbet af sæsonen var nok til at køre en 15. plads hjem i det tætte DIF Danmarksmesterskab.

Den kommende sæson 2014 bliver der satset på udvalgte løb. Indtil videre er målet at deltage i de første par løbsweekender, og så vurderer hvor meget mere af sæsonen at der skal køres. Alt dette afhænger af økonomien og resultaterne i de første par løb.
Gennem 2013 forbedrede teamet omgangstiderne med over 1 sekund på alle banerne i løbet af sæsonen, og der er blevet taget yderligere tiltag til regelmæssigt at komme i top 10. Alt i alt føler Jens at 2014 nok er den sæson han er bedst forberedt til indtil videre.

Hvis I har lyst til at følge med omkring forberedelserne til den nye sæson, er I meget velkomne til at klikke ind på www.jensenracing.dk. Der er det også muligt, at komme i kontakt med teamet.

Startnummeret bliver endnu engang Jens Jensen’s fødselsår - 86

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Jens Jensen
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
         ASETEK SIMSPORTS