Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Ung Nibenser går efter podiepladser

Yokohama
1600 Challenge 

21/03/14 
Yokohama

Jonas Lynge er 17 år og bor til dagligt i Nibe med sine forældre. Teamet består udover Jonas af hans lillebror Martin og far Henrik Lynge. Der er ikke nogen fast mekaniker tilknyttet teamet, men Jonas er netop kommet i lære hos Peugeot Års som automekaniker, så han kan selv stå for en del af reparationerne.
 

Jonas startede med at køre gokart som 9-årig, på gokartbanen i Mou. Det gav hurtigt blod på tanden, og herefter fulgte flere sæsoner i gokart.

De største resultater fra gokarttiden, er en 2. plads i DM for Rotax Junior og en 3. plads i Rotax Max Challenge. Begge resultater blev kørt hjem i 2011.

2012 blev en meget kort sæson, da Jonas måtte side ud det meste af sæsonen pga. en skade han pådrog sig, da en konkurrent kørte ind i ham.


Jonas Lynge
(Foto: Denner Photo)

I 2013 skiftede teamet over til asfaltbanesæsonen. Valget faldt på en Peugeot 207 som tidligere havde kørt topresultater ind, med kammeraten Martin Andersen bag rattet.

Første løbsweekend på Ring Djursland viste teamet med det samme at der var godt med fart i knægten, med top 10 resultater i både kvalifikation og heat. Ved andet løb på FDM Jyllandsringen var han endda helt oppe at score en 5. plads i heat 1, inden at et sammenstød med en konkurrent desværre sendte ham ud af løbet.

De gode takter fortsatte efter sommerferien med en 7. plads til GP Danmark, og en heatsejr i Rookiemesterskabet, inden at gearkassen valgte at stå af på opvarmningsomgangen til heat 2.

Det gennemgående tema i 2013 var dog småproblemer med bilen, som kostede mange gode point i både det generelle mesterskab, men også Rookiemesterskabet. Værst gik det til septemberløbet på FDM Jyllandsringen, hvor motoren stod af allerede under træningen, og bilen derfor holdt i pitten resten af weekenden, med 0 point til følge.


Jonas Lynge
(Foto: Denner Photo)

Sæsonen blev dog sluttet af med manér, da Jonas Lynge kørte 2 flotte heats og satte løbets hurtigste omgang i sæsonens sidste heat på Padborg Park.

De flotte resultater i debutsæsonen rakte til en 11. plads i det generelle DIF Danmarksmesterskab og en 4. plads i Rookiemesterskabet.

Målet for 2014 er at slutte i top 10 i DIF Danmarksmesterskabet, samt gennemføre alle løb. Teamet har i 2014 indtil videre indgået samarbejde med Wika Skilte, Tegee-Dan, Viborg Autoteknik, KCJ Foto, Statoil Nibe og Autech, og håber på at få et par stykker mere på plads i nærmeste fremtid.

Jonas Lynge kører videre i Yokohama 1600 Challenge 2014 med startnummer 56, ligesom han gjorde i gokarttiden samt asfaltbane debutsæsonen.

Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge

JJ Media


Læs mere om:
  • Jonas Lynge
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: