Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Albert Park - 1. frie træning

Formel 1 
14/03/14 

Alonso og Ferrari hurtigst - Kevin nr. 8
Det var en lille overraskelse at det blev Ferrari der kørte hurtigste tid i en træning hvor især Mercedes GP skuffede. Kevin Magnussen og McLaren ser godt forberedte ud, og med næstbedste tid til Button og en 8. plads til Kevin Magnussen, er der forhåbninger om en god weekend for teamet.
 

Mercedes trækker overskrifterne

Der blev gået almindeligt til værks i starten af træningen hvor der blev kørt installationsomgange - blandt andet var Kevin Magnussen ude som en af de første til at checke raceren igennem. Det endte dog med at Lewis Hamilton og Mercedes GP trækker de store overskrifter, vel at mærke på den mindre positive side. Halvvejs igennem sin omgang stoppede Mercedes raceren med en små-rygende racer. Et dyrt stop der sendte briten ud af resten af træningen.
Træningen gav god mulighed for at følge med i hvordan racerne reagerer, og der er meget at se til for kørerne - og at det har givet lidt varierede linjer gennem svingene. Halvvejs gennem træningen - som derudover ikke gav de store oplevelser - ligger McLaren bedst til. Jenson Button har kørt en række stærke omgange, og med tiden 1:32,357 ligger han i toppen. Kevin Magnussen ligger på 7. pladsen med tiden 1:34,375.


Stilhed før stormen
(Foto: Daimler Chrysler)

Der var positive tegn fra Ferrari - især med en stærk tid af Fernando Alonso. Det kan indikere at Ferrari ikke er helt tabt bag resten af Mercedes-feltet. Og der er også masser af potentiale i Red Bull-raceren, som Vettel og Ricciardo viste med deres tider. Williams ser også rigtig godt ud med begge racere med helt fremme. Skuffende er det for Mercedes' fabriksteam at de ikke var bedre - de mistede jo også tidligt Hamilton. Også hos Force India må der stilles spørgsmål ved hvor de står - begge kørere længere nede på listen.

Flere teams havde dog større problemer: Lotus gjorde ikke andet væsent af sig end at Maldonado i røg og damp - samt en tur gennem gruset som det hører sig for den aggressive kører - trillede tilbage i pit. Det kører slet ikke for Lotus! Flere andre teams havde da også begrænset succes.


Alonso har god grund til at smile - hurtigste mand i den første frie træning
(Foto: Ferrari Media)

Tiderne fra den første frie træning

1. Fernando Alonso, Ferrari - 1:31,840
8. Kevin Magnussen, McLaren - 1:32,847

Benji

Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • 16/03/14 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •