Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

En hård exit for Michael Christensen

SportsCar
Championship 

28/01/14 

Michael Christensen kæmpede om løbssejren i det prestigefyldte Rolex 24 at Daytona, indtil en motorfejl i hans Porsche 911 RSR stoppede danskerens duel med søsterbilen, der vandt løbet.
 

Det var en slukøret Michael Christensen der, lidt efter halvvejsmærket i dette års 24-timersløb på Daytona International Speedway, modtog en nedslående radiomelding fra sit team Porsche North America, der bad den danske fabrikskører om at returnere til pit-garagen med en uidentificeret fejl på den normalt driftsikre 6-cylindret boxermotor med 470 hestekræfter.

Den 52’ende udgave af langdistanceløbet Rolex 24 at Daytona lignede ellers længe en entydig succes for Porsche, der i 2014 debuterer som fabriksteam i USA i den nye racerserie TUDOR United SportsCar Championship.

Da morgenlyset brød efter en lang nat på Daytona International Speedway var det Porsche 911 RSR med startnummer 911, der var i front af GTLM-klassen med Patrick Pilet (Frankrig) bag rattet. Under to sekunder efter fulgte danske Michael Christensen i den anden Porsche 911 RSR med startnummer 912. En bil som den nyudnævnte danske fabrikskører delte med sin faste køremakker Patrick Long (USA) og den erfarne tyske Porsche-kører Joerg Bergmeister. Trods Porsches tilbagevenden som fabriksteam i USA, under sloganet ”Mission 2014. Our Return”, forsvandt en potentielt dobbelttriumf for det succesrige tyske sportsvognsmærke sammen med morgensolen, da Michael Christensen efter 489 problemfrie omgange skuffende måtte udgå med en mekanisk motorfejl.

”Jeg lå lige i r…. på den førende Porsche, da jeg får besked om køre bilen i garage, fordi bilens telemetri pludselig sender uheldige motormålinger til vores ingeniører. I første omgang mente teamet, det var muligt at løse på stedet, men trods en kæmpe indsats af teamets mekanikkere lykkedes det desværre ikke,” beretter Michael Christensen skuffet fra USA.

”Det var en hård exit fra et spændende motorløb. Vores Porsche havde indtil da fungeret perfekt, og jeg var opsat på at kæmpe for en sejr lige til målflaget” fortæller Michael Christensen som trods en sportslig skuffelse ser lyst på fremtiden.

”Det var mit første racerløb som fabrikskører for Porsche, og Daytona er en utrolig oplevelse. Alle har været meget imødekommende, og vores sammenhold i teamet er allerede fantastisk. Sejren til vores søsterbil er motiverende for os alle, og giver et positivt indspark frem mod 12-timersløbet på Sebring i marts.”

www.michaelkchristensen.com
Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Daytona
  • 26/01/14 - Daytona - SportsCar Championship
  •