Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Uheld stjal sejr fra Magnussen

24H Series 
11/01/14 

Trods fænomenal kørsel og en placering forrest i feltet, måtte Jan Magnussen og resten af Ram Racing opgive at vinde 24H Dubai
 

Det så ellers lovende ud, da Jan Magnussen tog føringen i 24-timersløbet i Dubai sent fredag aften. Håbet om sejr forsvandt dog brat, da medkører Johnny Mowlem godt halvvejs inde i løbet blev involveret i et sammenstød.

"Det er ren nedtur, for bilen kørte perfekt, og vi kontrollerede virkelig løbet de første 12 timer," lyder det fra en skuffet Jan Magnussen.

Jan Magnussen tog den generelle føring under sit andet stint fredag aften, og den suveræne kørsel fik stor ros fra kommentatorerne på livetransmissionen, som kunne følges på løbets eget website.

"Vi vidste helt fra start, at det gjaldt om at holde sig udenfor problemer, for feltet var stort og fyldt med mange forskellige typer biler og kørere. Det var især en udfordring at forudse, hvordan andre reagerede, når man for eksempel skulle overhale, og nogle gange blev man bare nødt til at holde sig tilbage og vente, til man var ét hundrede procent sikker," forklarer Jan Magnussen.

"Samtidig var der ikke nogen lange stræk, hvor man kunne slappe af, så reelt var det et hårdere løb end for eksempel 24-timers Le Mans,"

Johnny Mowlems uheld klokken tyve minutter i midnat dansk tid involverede to andre biler og betød, at den kromfarvede Ferrari 458 Italia #30 måtte holde i garagen i lidt over en time, mens der blandt andet blev udskiftet dele af bilens frontparti.

"Det var en total skuffelse at se muligheden for sejr forsvinde, men omvendt var det fedt at opleve, hvordan teamet kæmpede for at få bilen på banen igen. De her gutter rev altså bare kølerslangerne ud af motoren, så det brandvarme vand væltede ud over hænder og arme. De var ligeglade, det skulle bare gå stærkt — også selvom de vidste, at det ikke længere var muligt at vinde løbet," forklarer Jan Magnussen.

Da bilen atter kom på banen, fortsatte teamet imidlertid de gode takter med hurtige omgangstider, men tidligt lørdag morgen var den gal igen, og yderligere en halv time blev tabt på grund af blandt andet udskiftning af en drivaksel.

Jan Magnussen nåede dog at sætte teamets hurtigste omgangstid i løbet, og han kørte slutteligt bilen i mål på en 11. plads i A6-Pro-klassen — adskillige omgange efter den vindende Porsche 911 #20 fra Stadler Motorsport.

"Trods det gik som det gjorde, har jeg virkelig nydt samarbejdet med Ram Racing, og jeg håber, at jeg kan komme til at køre nogle flere løb med de gutter. Det er et team, der har hjertet på det rette sted, de giver aldrig op, og de er vildt dygtige," siger Jan Magnussen.

De øvrige Ram Racing-kørere i dette års Dunlup 24H Dubai var — foruden Johnny Mowlem — Matt Griffin og den indiske forretningsmand Cheerag Arya.

Jan Magnussens næste opgave bliver for den faste arbejdsgiver, Corvette Racing, til endnu et 24-timers-løb, nemlig Rolex 24 at Daytona, som afvikles i weekenden den 25.-26. januar.

JAN MAGNUSSEN RACING


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Dubai
  • 11/01/14 - Dubai - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS