Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Udholdenhed bliver nøgleordet

24H Series 
06/01/14 

Forud for 24 timers løbet i Dubai har man hos Perfection Racing Europe arbejdet meget med at sænke temperaturen i kabinen for at forbedre arbejdsbetingelserne for kørerne. Men en ting er miljøet i bilen - noget andet er at sikre, at kørerne er på toppen, inden de skal i bilen. Derfor har teamet allieret sig med en sportsmassør.
 

I løbet af 24 timer kommer hver kører i bilen flere gange. Tiden i bilen er det, som kørerne focuserer på. Al deres energi og koncentration går til at drive Aston Martinen så hurtigt rundt på banen som muligt - og allervigtigst: Uden fejl! Det er krævende og både puls og adrenalin kører i højeste gear. Det er der til gengæld ikke behov for i samme øjeblik, som køreren kommer ud af bilen. Her skal han ned i gear og slappe af, så han har ressourcer klar til næste tur i bilen og det er her, vores massør - Anna Engel - kommer ind i billedet.

Alle, der har siddet i en bil i lang tid, ved, at det er vigtigt at holde en pause ind imellem for lige at få bevæget musklerne. En gang i timen, lyder tommelfingerreglen for sommerferieturen igennem Tyskland. Men teamchef, Kent Steffensen, vil ikke se med blide øjne på, at Aston Martinen af og til holdt ind til siden for at køreren kunne komme ud og strække ben. De må blive i sædet i op til et par timer - alt imens de absolut ikke er på sommerferietur.

Men denne gang kan de se frem til assistance, når deres kørerstint er overstået. "Mit tilbud til dem bliver, at de straks efter kan få løsnet op for musklerne, så der ikke er noget, der spænder, mens de slapper af, inden det bliver deres tur næste gang," fortæller Anna Engel, der som nyuddannet sportsmassør glæder sig til at kunne hjælpe kørerne med at komme lettere igennem de 24 timer. Det er første gang, hun skal arbejde med racerkørere, så de sidste uger er blevet brugt til at sætte sig i de forhold, som er gældende her. "Jeg har kigget på, hvilke områder, der skal have speciel opmærksomhed, og samtidig har jeg også vurderet, hvordan jeg skal tage fat. Nogle behandlinger kan godt efterlade lidt ømhed og det duer jo ikke, når kørerne skal på banen igen i løbet af kort tid."


Anna Engel skal hjælpe kørerne med at slappe af imellem deres stints under 24H Dubai.

Udover den fysiske massage, så har Anna også en mental funktion. Man har ofte set en kører vandre hvileløst rundt og spørge til det ene og det andet efter han er færdig med at køre, men på en massagebriks falder man hurtigt til ro. På denne måde bliver det lettere at komme ned på jorden, så man kan nå at nappe et par timers søvn ind imellem.

Alt andet lige skulle det hele gerne munde ud i, at kørerne er friske og veloplagte til at tage nogle rigtig lange stints i Aston Martinen. Det er nemlig teamchef Kent Steffensens plan. "En af de ting, vi lærte sidste år i Dubai, var, at vi godt kunne køre længere imellem hvert pitstop. Både benzin- og dækforbruget var mindre end vi havde ventet, så i Barcelona var vi oppe og køre længere og det gik fint, men her i Dubai har vi vores data fra sidste år at arbejde ud fra og derfor kan vi mere præcist beregne, hvor længe dæk og benzin holder. Det skal vi udnytte - og nu har vi også gjort noget for, at kørerne kan holde til de længere stints," lyder Kent Steffensens afsluttende bemærkning inden afrejsen til Dubai.

Henning Smed

Perfection Racing

Læs mere om:
  • Perfection Racing
  • Dubai
  • 11/01/14 - Dubai - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS