Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24H Series

Ungt talent hos Perfection Racing

24H Series 
16/12/13 

5. og sidste mand, som skal køre i Perfection Racings Aston Martin til Dubai 24-timers løbet, er fundet. Det bliver det unge kørertalent, Kasper H. Jensen, fra Søften ved Århus.
 

I modsætning til de øvrige kørere i teamet er Kasper H. Jensen et udbeskrevet blad i langdistanceløb - men det skal der laves om på. "Kasper bliver støttet af Team Danmark og planen er, at han i løbet af de kommende år skal skabe sig en karriere indenfor GT og/eller prototype racing. Han har indtil nu lavet meget flotte resultater i de kategorier, han har kørt i - men det har hele tiden været løb at kortere varighed, så nu er tiden kommet til, at han skal opbygge noget erfaring med længere løb. Og hvorfor så ikke begynde med 24 timer? Jeg har i nogen tid været i kontakt med Team Danmark og Kasper selv og vi er blevet enige om, at Perfection Racing Europe vil være et godt team for Kasper - og ikke mindst også, at Kasper vil være en god kører for Perfection Racing," fortæller teamchef Kent Steffensen om baggrunden for valget af Kasper.


Kasper H Jensen har allerede erfaring med at stå øverst på sejspodiet

Et kig på Kaspers H. Jensen fortid indenfor motorsport afslører da også en imponerende resultatliste - især i betragtning af, at den unge kører kun er 22 år. 7 sæsoner i go-kart har kastet flere danske og nordiske mesterskaber af sig og på EM- og VM-plan har Kasper også været med i den helt skarpe ende, hvilket en andenplads i EM og en 4. plads i VM taler sit tydelig sprog om. I 2012 skiftede Kasper til at køre standardvogne i en VW Scirocco mærkeklasse i Tyskland og de gode resultater fulgte med. I første sæson vandt han Junior cuppen og blev nummer 3 i den samlede stilling. En position, som blev forbedret et trin i 2013, hvor han kørte andenpladsen i mesterskabet i hus.

Kørefærdighederne kan der derfor ikke stilles spørgsmålstegn ved, men alligevel går Kasper ind til opgaven i Dubai med en sund respekt. "Jeg skal til Dubai for at lære - og jeg skal lære rigtig meget. Man kan godt sige, at jeg bliver kastet direkte for løverne i min debut, for vi skal køre i 24 timer og det bliver i en stor, kraftig, ja oven i købet baghjulstrukket bil. Det bliver helt anderledes end hvad jeg tidligere har været med til - men det bliver også en kæmpe oplevelse og jeg vil bare suge til mig af det hele," fortæller en meget forventningsfuld Kasper H. Jensen, som har et klart sigte på, hvad erfaringerne skal munde ud i. "Målet er LeMans - så enkelt er det. I fremtiden skal jeg køre 24 timer på LeMans, så det er bare med at komme igang," slår han fast.


Kørsel i mørke og pitstops bliver to nye oplevelser for Kasper H Jensen

Kasper får selskab af danskerne Kim Holmgaard og Michael Klostermann, som begge længe har været faste kørere hos Perfection Racing, og de to svenskere, Erik Behrens og Micael Ljungström, hvoraf den sidste ligesom Kasper H. Jensen er ny mand hos teamet. De 5 kan se frem til sammen at skulle tilbagelægge et pænt stykke over 3000 kilometer i Aston Martin’en i Dubai.

Perfection Racing

Henning Smed

Læs mere om:
  • Kasper H. Jensen
  • Kim Holmgaard
  • Michael Klostermann
  • Perfection Racing
  • Dubai
  • 11/01/14 - Dubai - 24H Series
  •