Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Roskilde-hold vandt Danmarksmesterskabet i rally

DM Rally 
29/10/13 

Danske rallymestre 2013 i Division A for 4-hjulstrukne biler efter et af de mest åbne og hektiske pointopgør i årevis er: Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, i en standard Mitsubishi Lancer Evo IX.
Hurtigste tid på løbets sidste hastighedsprøve og en samlet andenplads generalklassementet i lørdagens DM-finale i Herning sikrede dem DM-guldet efter seks turneringsrunder.
 

Allerede i årets anden runde tog Svanholt og Møller med en overraskende sejr føringen i DM-opgøret og holdt sig i front frem til semifinalen, der blev vundet af Ib Kragh og Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, i Peugeot 207 Super 2000.


Tim Svanholt og Carina Møller

Før starten i Herning førte Kragh og Petersen med 71 point foran de regerende mestre Christian Jensen og Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, ligeledes i en Peugeot 207 Super 2000 med 67 point. Svanholt og Møller var med 64 point sikker på en podieplads, da ingen af de øvrige i divisionen ville kunne få point nok til at blande sig i topstriden.

Forlods kunne Svanholt og Møller være sikker på en tredjeplads og bronzemedaljer, men de havde mulighed for at blande sig i fordelingen af guld og sølv.


Tim Svanholt og Carina Møller

Da ingen af de to førende Super 2000-biler opnåede point i finalerunden, rundede Svanholt og Møller sæsonen af med guld og laurbær.

Mens Kragh og Petersen allerede i finalerundens indledende fase fik problemer og faldt bagud, holdt 2012-mestrene Jensen og Pedersen et højt tempo og førte løbet helt frem til den næstsidste prøve, før motoren i deres bil gav op.

Først efter at være kørt i mål på årets sidste hastighedsprøve, stod det klart for Svanholt og Møller, at guldet var deres - omend med den mindst mulige margin.


Tim Svanholt og Carina Møller

Umiddelbart syntes Svanholt og Møller at have vundet DM-opgøret med blot et enkelt points forspring til Kragh og Petersen. Sidstnævnte var med to vundne løb og hurtigste tid på 27 af sæsonens 63 hastighedsprøver ellers godt på vej mod DM-guldet. Som følge af en fejlnotering blev Peugeot-holdet imidlertid efterfølgende slettet af resultatlisten, så derfor endte Svanholt og Møller med et komfortabelt pointforspring.

Resultat af DM-rally 6
1. Steen Andersen-Iben Louring, Brøndby/Amager, Mitsubishi Lancer Evo X, 1.10,04,200 tim.
2. Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Ecvo IX, 1.10,31,400 tim.
3. Max Christensen-Preben Jensen, Svenstrup/Rødding, Subaru Impreza WRX Sti, 1.10,51,500 tim.

Slutstilling i DM rally 2013 - Division A 4WD
1. Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, 82 point
2. Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, 71 point
3. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, 67 point
4. Steen Andersen-Iben Louring, Brøndby/Amager, 61 point

Svanholt Motorsport


Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Tim Svanholt
  • Herning
  • 26/10/13 - Herning - DM Rally - DASU mesterskab
  •