Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Hvem bliver mestre i rallysportens superliga?

DM Rally 
25/10/13 

Tre hold kan sikre sig DM-guldet i 4WD-divisionen ved Danboring Rally
Kampen om årets Danmarksmesterskab i rallysportens hurtige 4WD-division står i skærende kontrast til sidste års titelkamp. Her var Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, nemlig så suveræne, at de allerede i årets næstsidste afdeling havde sikret sig DM-guldet.
 

Sådan er det ikke i år. Her bliver udfaldet af lørdagens Danboring Rally bestemmende for, hvem der skal have guldet. Og det er ikke engang de regerende mestre, som har de bedste kort på hånden forud for løbet i området ved Herning og Ikast.

”Men det må være vores tur til at vinde et løb, for vi har haft farten, men bare ikke den portion held, der skal til,” siger Christian Jensen. ”Vi føler os i hvert fald godt rustede til at vinde løbet.”


Det bliver i den velkendte Mitsubishi Lancer, at Tim Svanholt/Carina Møller vil kæmpe for deres DM-chance.

Netop en sejr vil give en betydelig saltvandsindsprøjtning for hans og Freddy Pedersens gulddrømme, men der tegner til at blive en tæt afgørelse, hvor det først vil være ved afslutningen af den allersidste af de 12 hastighedsprøver, at man vil kende navnet på de nye mestre. Med sejre i de to seneste DM-afdelinger har Ib Kragh/Mie Petersen, begge Juelsminde, nemlig bragt sig i front for titelkampen. Men det er med en beskeden føring på fire point til Christian Jensen/Freddy Pedersen og syv til det tredje kandidathold, Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev.

”Vi har de stærkeste kort på hånden, fordi vi fører, og selv om det betyder, at vi godt kan blive mestre med en andenplads, så er det ikke vores plan at køre og lurepasse,” lyder det fra Ib Kragh. ”Mie og jeg har bevist, at vi har været hurtigst i år, så derfor har vi fortjent at vinde DM.”

Lige siden den seneste DM-afdeling for en måned siden har snakken i rally-Danmark gået på, hvem der ville trække det længste strå. Og der har også cirkuleret historier om, at en af de tre titelkandidater ville komme med en helt ny bil til Danboring Rally.


Ib Kragh og Mie Petersen har en firepoints føring i 4WD-divisionen forud for lørdagens Danboring Rally.

”Jeg har selv hørt rygtet,” siger Tim Svanholt. ”Det er rigtigt, at jeg har været i dialog med en kører, som havde en interessant bil, men jeg har valgt, at Carina og jeg kører finalen i vores Mitsubishi. Den biler kender vi ud og ind. Det ville vi ikke gøre med en ny bil, og det ville være for risikabelt at satse på.”

Det bliver på seks forskellige hastighedsprøver, der hver skal gennemkøres to gange, at Danmarksmesterskaberne i rally vil blive afgjort. Første bil starter fra MCH Messecenter Herning klokken 11.10 og godt otte timer senere vil vinderne køre over målrampen samme sted.

Ikast og omegns Motor Klub

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • Mie Petersen
  • Herning
  • 26/10/13 - Herning - DM Rally - DASU mesterskab
  •