Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Suzuki Motorsport er kampklar til DM-finalen i rally

DM Rally 
25/10/13 

Det bliver med fire kampklare mandskaber, Suzuki Motorsport stiller op, når finalen i kampen om Danmarksmesterskabet i rally i weekenden køres på vejene omkring Herning. Friske sejre og topresultater i minirallyer og rallysprint har været en god forberedelse for holdene, som deltager i Danboring Rally
 

”Jeg føler mig virkelig godt rustet til at køre finalen,” siger Kenneth Madsen (Dianalund), som skal forsvare sit Danmarksmesterskab i Tunet National sammen med Henrik Dernoff (Ringsted). ”I denne her måned har vi kørt et minirally, som vi vandt, har afviklet et sponsorarrangement, hvor vi har givet køreture til sponsorer, og så et Yokohama-løb, som gav os en klassesejr, så jeg føler, at jeg har bilen på. Nu skal de bare komme med nogle gode prøver, så må vi se, hvad vi kan gøre ved konkurrenterne.”


Kenneth Madsen og Henrik Dernoff kan genvinde deres Danmarksmesterskab.

Vejen mod en generobring af titlen er blevet gjort lettere af et afbud fra den værste rival, men dermed er Danmarksmesterskabet ikke sikret på forhånd.

”Der er en risiko for, at vi kan miste titlen, hvis vi er uheldige, så det gælder om at komme i mål, men jeg tror også, at vi har gode chancer for et topresultat,” siger Kenneth Madsen. ”Vi har jo fået oplyst, at der vil være en del grusveje i løbet, og det er rigtig godt. Jeg håber faktisk på, at det bliver regnvejr, og der vil være mange sving på grus-stykkerne, for så står vi godt i konkurrencen.”

Også René Harms/Lone Otto (Nørre Alslev/Fredensborg) har fået fart i kroppen på det seneste ved deltagelse i bl.a. Suzukis sponsorarrangement og det seneste Yokohama-mesterskabsløb.


René Harms og Lone Otto er atter med i DM-feltet.

”Da vi kørte Yokohama-løbet, kunne jeg mærke, hvor meget det havde givet mig bare at få luftet bilen til sponsorarrangementet,” fortæller René Harms. ”Desværre var Lone og jeg lidt uheldige i selve løbet, hvor vi ikke holdt helt stille i målfeltet. Det gav os en straf på ti sekunder, som rykkede os fra anden- til fjerdepladsen.”

”Det var selvfølgelig irriterende, men det positive er, at jeg nu har fået bilen ind på kroppen igen, så vi er klar til finalen. Vi har godt nok ikke nogen titel eller medaljer at køre om, men det bliver dejligt at komme ud at køre et helt DM-løb igen.”

For Jacob Madsen (Dianalund) bliver det kommende Danboring Rally blot hans anden DM-start. Denne gang skal han køre sammen med Arly Larsen (Dianalund), og der er ingen tvivl om, at manges øjne vil være rettet mod Suzuki Motorsports 18-årige kører efter hans flotte sejr i Standard National ved forrige DM-afdeling.


Jacob Madsen skal forsøge at følge op de gode takter fra DM-debuten.

”Det giver nok lidt ekstra pres, fordi folk tænker, at så kan jeg gøre det igen,” siger Jacob Madsen, ”men jeg tror ikke, at det bliver lige så let.”

”Sammen med Kenneth har jeg kikket videooptagelser igennem fra løbet i 2011 for at få et indtryk af vejene i området, og hvis det er de samme prøver, vi skal køre, så virker de ikke så krævende som dem i Vejle. Det kræver måske mere motorkraft, og her har de andre konkurrenter i divisionen flere hestekræfter end mig. Jeg skal selvfølgelig også turde køre min chance, og jeg kan måske udnytte, at der er kamp om medaljerne i divisionen.”

Suzuki Motorsports line-up til Danboring Rally fuldendes af Anders Lysen/John Madsen (Sorø/Dianalund), der får deres anden DM-start i denne sæson.


Anders Lysen og John Madsen er for anden gang i år til start i et DM-rally.

”Jeg vil gerne slutte sæsonen af med selv at tage en tur bag rattet,” siger Anders Lysen. ”Som teamchef bruger jeg mere og mere tid udenfor end indeni i vores rallybiler, og da jeg nok næppe får mere tid til at køre selv i fremtiden, så synes jeg, at det kunne være sjovt at være med til DM-finalen.”

Teamchefen har også selv varme i kroppen, når Suzuki Motorsport ankommer til Herning. Han og John Madsen tog sig således en tredjeplads generelt og en andenplads i klassen ved det seneste Yokohama-mesterskabsløb i Nykøbing Falster.

”John og jeg havde en kanondag, hvor det hele sad lige i skabet. Det var dejligt at have en god feeling med bilen, så nu sidder den rigtig godt på rygraden. Det var både tørt og fugtigt, og det svarer nok til de forhold, vi skal køre DM-finale i,” slutter Anders Lysen.

Suzuki Motorsport
Teamchef Anders Lysen


Læs mere om:
  • Herning
  • 26/10/13 - Herning - DM Rally - DASU mesterskab
  •