Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Massa forlader Ferrari

Formel 1 
11/09/13 

- oplyser han selv
Felipe Massa er næste sæson ikke Ferrari kører længere. Det oplyser han selv via sin twitter. Dermed er flere års spekulationer i Massas fremtid hos det italienske team, lukket. Den sårede kriger fik længere snor end de fleste, men har, overordnet set, ikke leveret varen.
 

Ferrari meldte ud før weekendens løb, at de snart ville præsentere deres kørere for 2014. Massa var en af kandidaterne, sammen med Raikkonen og Hülkenberg. Nu peger pilen i retning af Raikkonen, der endnu ikke har fået en konstant vinder af Lotus.

Massa kom til Ferrari mens Schumacher var regent. Her han kørt sammen med Raikkonen og Alonso og i perioder lignet en potentiel mester. Det var tilbage i 2008, da Raikkonen som regerende mester ikke fik tingene til at hænge sammen og Hamilton vandt VM i sidste sving. Men siden har Massa ikke lignet en der kunne vinde ret meget. Et uheld i Ungarn i 2009 gjorde de kommende sæsoner svære. Men han fik lang snor af Ferrari - han var en såret kriger. Men han nåede aldrig sit gamle niveau, og nu er hans tid hos som stalddreng hos hingsten altså slut.

Der er flere grunde til at der ikke har været meget succes de senere år. Dels har Massa ikke været den samme siden ulykken. Dels har Ferrari ikke lavet nogle biler der var rigtige vindere, og mens Alonso er i stand til at løfte en bil, er Massa den type kører der er så god som sin bil - og problemet er måske at det er han ikke en gang mere. Massa er en dygtig kører, men ikke at hverken den allerbedste (Vettel, Schumacher) slags, eller den næstebedste (Webber, Barrichello) slags.

Mit tydeligste minde om Felipe Massa var et år, hvor jeg i træningen stod i hårnålen på Nürbürgring. Alle de andre kørere havde deres linje gennem nålen, nogle kørte stramt, nogle bredt. Massa kørte over det hele. Han var ikke stand til at køre den samme linje to gange i træk - eller også kunne han ikke finde den rigtige. Og sådan har hans karriere også været. Nogle weekender har han ramt det rigtige spor, og så kan han ikke finde det næste weekend. Problemet virker til, at han ikke ved hvad han gør, når han gør det rigtige.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Felipe Massa
  • Scuderia Ferrari
  •