Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Skuffende slutning efter god præstation

FIA WEC 
03/09/13 

World Endurance ChampionshipEfter en alt i alt stærk præstation hvor de tre danske kørere var de hurtigste kørere i klassen gennem hele weekenden, måtte bilen desværre udgå med godt en time tilbage af løbet.
Dermed desværre ingen points til den samlede stilling, som man af flere grunde, satser på at føre når slutstillingen gøres op.
 

Young Driver AMR forlader Brasilien dybt skuffet efter at være udgået sent i løbet i fjerde runde af FIA World Endurance Championship (FIA WEC ) på Interlagos banen. Den Aston Martin Racing tilmeldte Young Driver AMR - Aston Martin Vantage GTE med Christoffer Nygaard, Kristian Poulsen og Nicki Thiim dominerede sin klasse ved 6 timers løbet. Den helt danske trio blev pludseligt sat ud af spillet, da det højre baghjul forlod bilen med 70. minutter tilbage af løbet og man måtte udgå.


(Foto: Aston Martin Racing)

Young Driver AMR havde et perfekt løb i Brasilien: Holdets nye tilføjelse Nicki Thiim toppede tidstabellen i GTE -Am - klasse i to ud af de tre træningssessioner. I kvalifikationen sikrede Nygaard og Thiim sig pole position. Ved starten af ​​løbet, gik Thiim i føring fra Pole Position og fra det øjeblik, så de tre unge kørere sig ikke tilbage . Nygaard / Poulsen / Thiim var ikke kun i føring af klassen, de var også tredje hurtigste af alle GT biler og også hurtigere end GTE - Pro bilerne fra Porsche og Ferrari.

Med kun 70 minutter af 6 timers løbet, var man klart i spidsen, og næsten en hel omgang foran konkurrenterne, da pludseligt og aldeles uventet højre baghjul forlod af en endnu ukendt årsag, mens Poulsen kørte i bilen. Bilen gik i stå i op ad en bakkesektion af sporet, og kunne ikke flytte sig på kun tre hjul, så det var umuligt at nå tilbage til pittet.

"Det er klart, at hele holdet er dybt skuffet efter hvad der indtil da, havde været en strålende løb for alle vore tre kørere indtil hjulet gik løs," sagde Jan Struve fra Young Driver AMR teamet efter løbet. "Vi ved endnu ikke , hvad der skete med hjulet , da det allerede havde siddet på bilen i mere end 60 minutter, og vores sidste pit stop af løbet skulle komme en omgang senere. Der var ingen tegn på noget problem inden da, det gik bare pludselig løs og vi er nødt til at undersøge årsagen . Indtil da, gjorde alle en strålende stykke arbejde . Alle ingeniører og mekanikere hos Aston Martin Racing gjorde et stort stykke arbejde i ugerne op til løbet, for at vi kunne starte her . De gjorde et stort stykke arbejde , og bilen kørte perfekt hele weekenden. Vores kørere gjorde det fremragende. De var super hurtige og ikke lave nogen fejl . Vi er virkelig glade for, at Nicki Thiim sluttede sig Young Driver AMR , og vi er glade for, at han vil køre for os også i næste runde i Austin i USA om tre uger. "

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Kristian Poulsen
  • Nicki Thiim
  • Young Driver AMR
  • Interlagos
  • 01/09/13 - Interlagos - FIA WEC - FIA VM
  •