Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

American Le Mans Series

Jan Magnussen sejrede i kaotiske Baltimore

ALMS 
03/09/13 

American Le Mans SeriesDet startede med et kæmpe crash og sluttede med en suveræn sejr for Jan Magnussen i ALMS-løbet i den amerikanske storby Baltimore lørdag aften dansk tid.
 

Det blev til en nervepirrende 1-2-sejr for Corvette Racing i syvende afdeling af American Le Mans Series, som blev afholdt i storbyen Baltimores snævre gader lørdag aften dansk tid. Løbet blev et af de mest kaotiske og uforudsigelige i mesterskabets historie, ikke mindst på grund af et kæmpe crash lige efter starten, hvilket forkortede løbet med over en time.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

"Det var en trist start, fordi det reelt tog halvdelen af GT-feltet ud af løbet," sagde Jan Magnussen efter afslutningen på det hæsblæsende race.

Ingen af Corvette Racings biler var involveret i det omfattende harmonikasammenstød, som opstod netop da løbet blev givet frit. Grundet massiv oprydning blev det to timer lange løb imidlertid afkortet med over en time, og al den tid måtte de resterende kørere holde stille på banen og vente i deres biler.

Da løbet atter blev startet, valgte samtlige teams at kalde deres biler i pit til førerbytte, men da Jan Magnussens medkører, Antonio Garcia, havde bøvl med radioforbindelsen, hørt han for sent teamets besked om at køre i pit. Spanieren måtte således standse helt op og vende bilen rundt, da han missede indkørslen til pitten, hvilket kostede nogle ekstra sekunder og lagde ekstra frustration til det i forvejen forvirrende race.

"Men Antonio traf en klog beslutning lige dér, for havde han taget en ekstra omgang, havde vi tabt for mange pladser," forklarer Jan Magnussen.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

"Da jeg så kom i bilen, kunne jeg straks mærke, at den var rigtig god, men på grund af trafikken tog det alligevel noget tid at komme op til de førende i GT-feltet," forklarer Jan Magnussen.

"BMW'erne havde ellers domineret i både tidtagningen og de første omgange af løbet, men det lykkedes mig relativt nemt at komme forbi den ene, som på det tidspunkt lå på en tredjeplads, men havde fået en skade bagi,"

Hvad Jan Magnussen herefter gjorde, bør skrive sig ind i historien som sæsonens smukkeste overhaling, da han i sving 1 både gik forbi den førende BMW #56 og holdkammeraten Tommy Milner i Corvette #4 — og dermed avancerede sig fra en tredje- til en førsteplads i ét hug!

"Så var det ellers bare at køre på og undgå enhver form for fejl eller uheld, for med 19 minutter igen kunne der stadig nå at ske meget," forklarede Jan Magnussen.

Racerkøreren holdt dog konkurrenterne stangen i løbets sidste og afgørende minutter, trods Corvettens ene forskærm og kofanger truede med af falde af efter hård kontakt med en række dæk i en chikane.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

Sejren i Baltimore betyder, at Jan Magnussen og Antonio Garcias vinderchancer i mesterskabet forbedres yderligere. Med tre løb tilbage i kalenderen er det nu blot to point, som adskiller de to Corvette-kørere fra de førende i mesterskabet — som i øvrigt er holdkammeraterne Oliver Gavin og Tommy Milner i Corvette #4.

"Dét havde vi aldrig troet efter den skuffende start på sæsonen, hvor vi måtte tage hjem fra Sebring uden et eneste point," forklarer Jan Magnussen.

"Men det er fantastisk at være tilbage i kampen igen, og nu går vi helt klart efter en mesterskabssejr!"

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Baltimore
  • 31/08/13 - Baltimore - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS