Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

En ny start for Young Driver AMR

FIA WEC 
30/08/13 

World Endurance ChampionshipEn dag i juni måned blev alle forhåbninger smadret i en bestemt bil på Le Mans ganske kort efter starten.
En lang restitutionsperiode er nu slut, og karrieren må forsætte. En nytilkommen kører skal erstatte pladsen efter Allan Simonsen. Nicki Thiim deler bilen med Christoffer Nygaard og Kristian Poulsen i weekendens løb i Sao Paulo.
 

Efter en ti ugers lang sommerferie, starter FIA WEC endelig igen med fjerde runde af 2013 sæsonen med 6 timers løbet i Sao Paulo i Brasilien. Efter tre løb i Europa, begynder de lange rejser nu for Young Driver AMR teamet. Den brasilianske runde af FIA WEC markerer starten på fly-away-sæsonen med løb i Brasilien, USA, Japan, Kina og Bahrain. Det første af løbene uden for Europa, bringer Young Driver AMR kørerne til Brasilien og til Formel 1 banen Interlagos i Sao Paulo. Interlagos er ikke ukendt territorium for Young Driver AMR teamet. Tre år siden scorede Young Driver AMR teamet en sejr og en andenplads i den brasilianske runde af GT1 World Championship med Aston Martin DBR9 bilen.


(Foto: Aston Martin Racing)

I fjerde runde af FIA WEC, vil den unge dansker Nicki Thiim, vil overtage sædet efter Allan Simonsen, der blev offer for en tragisk ulykke under 24 timers løbet på Le Mans. Thiim vil dele køreropgaverne i Young Driver AMR bilen - én Aston Martin Vantage GTE - med landsmændene Christoffer Nygaard og Kristian Poulsen. Efter tragedien på Le Mans, vil Young Driver AMR teamet starte med en nybygget Aston Martin Racing GTE på Interlagos.

Christoffer Nygaard er glad for at vende tilbage til racing og Interlagos hvor han allerede har kørt i FIA GT1 World Championship:
"Interlagos er en stor bane, det er en af ​​de klassiske Grand Prix baner, hvor det er meget sjovt at køre. Der er nogle virkelig hurtige sving, som burde passe ganske godt til vores Aston Martin Vantage."

Det vigtigste mål for Young Driver AMR teamet i den brasilianske runde af FIA WEC er at afslutte løbet og at score points. Nygaard: "Denne weekend har vi Nicki Thiim ombord. Han er et stort talent og er super hurtig, men selvfølgelig har vi først lige finde sammen som et team, så vi har en forsigtig tilgang. Vores mål er at score så mange points som muligt . Vi ønsker at vinde mesterskabet til ære for Allan Simonsen og med fem løb tilbage, er alt stadig muligt. Det bliver hårdt arbejde, men jeg har to gode holdkammerater med Kristian og Nicki, og vi har en super hurtig racerbil."

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • Christoffer Nygaard
  • Kristian Poulsen
  • Nicki Thiim
  • Young Driver AMR
  • Interlagos
  • 01/09/13 - Interlagos - FIA WEC - FIA VM
  •