Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Dennis Lind vandt sensationel dobbeltsejr ved Danmarks største motorsportsløb

DTC 
26/08/13 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipVandt over de tre danske Le Mans vindere Jan Magnussen, John Nielsen og Casper Elgaard
Det 20-årige danske motorsportstalent Dennis Lind satte den danske motorsportselite til vægs, da han dobbeltsejrede i Auto-G DTC mesterskabet ved Danmarks største motorsportsbegivenhed Grand Prix Danmark, der søndag blev afviklet i et flot sensommer vejr på Jyllandsringen ved Silkeborg, foran omkring 15.000 tilskuere
 

Dennis Lind, der kører for Team DMD, dominerede begivenhederne fra start, da han i Super Pole, der afgør startopstillingerne til løb et, satte hurtigste omgangstid i sin Camaro V8 og dermed sikrede sig Pole Position. Bag sig havde han John Nielsen i anden startposition efterfulgt af Anders Fjordbach, Casper Elgaard og Jan Magnussen og WTCC køreren og tidligere DTC mester Michel Nykjær, der gæstede serien, på ottende startposition.

Da starten gik til første løb kom Dennis bedst afsted og efter første omgang førte han med mere end et sekund foran John Nielsen, der var presset af Jan Magnussen. Magnussen passerede Nielsen, men Dennis fortsatte med at udbygge sin føring og kørte en sikker sejr i hus foran Magnussen og Nielsen.

Med top otte fra første løb byttet rundt til andet løb, startede Dennis Lind andet løb fra ottende start position. Foran ham holdt blandt andet de tre tidligere Le Mans vindere Jan Magnussen, John Nielsen og Casper Elgaard, der startede fra Pole Position, så der var lagt op til en svær opgave for Dennis.


Vandt over de tre danske Le Mans vindere Jan Magnussen, John Nielsen og Casper Elgaard
(Foto: Jan Kaiser)

Da starten gik blev der skubbet og puffet blandt de førende biler, men Dennis holdt hovedet koldt og passerede 4 konkurrenter, her i blandt John Nielsen og Jan Magnussen, på første omgang. De næste omgange var Dennis presset bagfra af Jan Magnussen, men han fik overhalet Anders Fjordbach og den norske mester Marius Nakken og begyndte at lukke hullet til førende Casper Elgaard. På næstsidste omgang kom Dennis forbi Elgaard, der forsøgte at svare igen. Det gav et sammenstød mellem de to biler og Elgaard spandt af banen. Dennis kunne fortsætte i en stærkt beskadiget bil og blev presset bagfra af John Nielsen, men Dennis fik sejren i hus og tog helt unikt en dobbeltsejr ved Grand Prixet.

Dennis Lind fik dog ikke lov at komme på podiet, da en straf for sammenstødet med Elgaard gav 20 sekunder tillægstid. Der skulle gå et par timer, før Dennis Lind endelig fik tildelt sejren officielt, en korrekt dom, da Både Casper Elgaard og bagved kørende John Nielsen fratog Dennis Lind enhver skyld for sammenstødet.

”Løb et var meget lige til” sagde Dennis Lind efterfølgende. ”Da først jeg kom godt fra start fokuserede jeg på mit eget løb og forsøgte at udbygge føringen og det gik jo rigtig godt. Andet løb var straks sværere. Jeg vidste det galt om at være med helt fra start, hvis jeg skulle gøre mig forhåbninger om en topplacering. Jeg tog de rigtige chancer og det lykkedes. Da jeg kom op på anden pladsen satte jeg jagten ind på Casper. Jeg kom forbi ham i en dyb indbremsning og han kunne komme op på siden af mig igen på vej ud af svinget. Derefter begyndte han at presse mig ud af banen, så jeg til sidst måtte slippe gassen og han snurrede. Han var efterfølgende og sige undskyld og forklarede, at han troede, han var længere foran mig. Jeg vidste, jeg var uskyldig, så jeg kan slet ikke forklare skuffelsen, da jeg ikke fik lov at komme på podiet. Det blev til nogle lange timer, inden dommen var endeligt omstødt og nu er jeg bare super glad og stolt over at have taget to sejre til Grand Prixet. Jeg kan ikke sige nok tak til gutterne i teamet, der knokler hårdt og har givet mig en super god racerbil”.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Jyllandsringen
  • 25/08/13 - Jyllandsringen - DTC
  •